Mleko ne, skuta in kisla smetana pa ja? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Anonimen -> Mleko ne, skuta in kisla smetana pa ja? (6.7.2005 16:06:22)

To me zanima. Zakaj se mleka ne daje dojenčku do 1 leta, medtem ko skuto, kislo smetano.... pa ja. Kaj ni vse narejeno iz istega (kravjega) mleka?
Povejte mi prosim. Res sem :zmeden:
Tash

CatJa -> Mleko ne, skuta in kisla smetana pa ja? (6.7.2005 16:11:46)

Kemija :zmeden2:

Anonimen -> Mleko ne, skuta in kisla smetana pa ja? (6.7.2005 17:28:21)

Te ne razumem. Saj to sta vendar izdelka iz mleka. Mleko ki ni pasterilizirano pustiš skisat, potem zavre, in kar gostega ostane na dnu je skuta. Ne vem. Kisla smetana je pa spet iz kislega mleka.
lp
tash

petrulja -> Mleko ne, skuta in kisla smetana pa ja? (6.7.2005 18:47:28)

Mislim, da je zaradi procesa kisanja (in vseh tistih bakterij, ki delujejo)lažje prebavljivo kot mleko. Sicer pa nisem strokovnjak. :zmeden2:

Seven* -> Mleko ne, skuta in kisla smetana pa ja? (6.7.2005 19:44:42)

Vino, kis, grozdni sok so sicer iz iste stvari narejeni, a popolnoma drugacni. Tukaj je podobno.

Anonimen -> Mleko ne, skuta in kisla smetana pa ja? (6.7.2005 20:13:01)

Aha!
Hvala

piščanc -> Mleko ne, skuta in kisla smetana pa ja? (7.7.2005 23:59:18)

takole - kravje mleko ima drugačno sestavo kot materino mleko in zato dojenčku ne ustreza - predvsem je premalo železa in preveč natrija ter beljakovinske verige, ki so težko prebavljive in lahko sprožijo alergijo (nezmožnost prebavljanja teh beljakovin). Lahko se ga uporablja kot dodatek, vendar pa naj vsaj do enega leta ne zamenja adapt. oz materinega mleka, da ne pride do anemije. Če dojenček je različno hrano, da vse hranilne sestavine dobi že drugje, je v bistvu vseeno.

Druga pesem je zaradi alergije, samo če je otrok alergičen na mlečne beljakovine, laktozo... potem mu ne ustrezajo nobeni mlečni izdelki - pojavijo se izpuščaji, otrok slabo pridobiva na teži...

Stran: [1]