Gluten (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Alja_ -> Gluten (28.2.2010 21:59:31)

Ojla.

Mene pa zanima kdaj in kako (vrsta hrane) ste zacele uvajati gluten?
Kako pa ste ga uvajale po vrsti, pred mlecnimi izdelki, za mesom?
Hvala vnaprej.

zaspancek1 -> RE: Gluten (1.3.2010 10:24:19)

Glede na to, da se ta "moda" uvajanja GH kar naprej spreminja, je se najbolje da pac delas tako, kot se tebi zdi oz. ustreza tvojemu otroku. Po novem (no, priporocilo je staro vsaj ene 3 mesece, mogoce je ze spet kaj novega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) naj bi zacel z uvajanjem glutenske prehrane kar na zacetku (okvirno nekje od 4. do 6. meseca - pac takrat, ko je otrok pripravljen na to), in sicer kar s kruhom (se ne dolgo nazaj so svetovali najprej riz). Ni pa nic narobe, ce zacnes prej z zelenjavo ali pa sadjem.

kristinaj -> RE: Gluten (1.3.2010 10:53:09)

plasmon piškoti v mleko...

tecka -> RE: Gluten (2.3.2010 13:22:47)

Jaz sem mu dala gres. Sem zgoščevala zelenjavne kašice, dala tudi kot mlečni gres. Kasneje, ko je že sprejel koščke pa kus kus, ki ga ni bilo treba nič pasirati oz. tlačiti.

PC Baby -> RE: Gluten (2.3.2010 14:41:07)

Jst sem pa ful pazla na gluten na začetku, nisem pa vedla, da je v kus kusu in v proseni kaši. Tako, da je oboje jedel že od 7. meseca naprej pa nič ni blo narobe.

PC Baby -> RE: Gluten (3.3.2010 8:36:12)

Kaj pa je v bistvu problem z glutenom. Kakšni problemi se lahko pojavijo?

zaspancek1 -> RE: Gluten (3.3.2010 9:25:53)

Nekaj casa so domnevali, da se lahko zarad prezgodnjega uvajanja glutenske prehrane pojavi celiakija:
http://www.drustvo-celiakija.si/index.php?id=9

daisyb -> RE: Gluten (5.3.2010 21:18:40)

jaz sem zacela gluten uvajati takoj po 6 mesecu....po malem....zdaj bo star 9 mesecev pa je ze kar vse kar kuhamo za nas..razen da ne solim.....ker drugace ne gre...minester ni hotel vec.....

sstane -> RE: Gluten (16.5.2010 1:38:58)

IZVIRNO SPOROČILO: daisyb

razen da ne solim.....ker drugace ne gre...minester ni hotel vec.....

Kako to misliš, odklanja slano hrano?

t*e*j*k*a -> RE: Gluten (16.5.2010 11:17:06)

IZVIRNO SPOROČILO: sstane

IZVIRNO SPOROČILO: daisyb

razen da ne solim.....ker drugace ne gre...minester ni hotel vec.....

Kako to misliš, odklanja slano hrano?

Mislim, da to ni mišljeno tako da odklanja slano hrano, ampak mu ne soli toliko kot ostalim, ker preveč začinjena hrana za take male ni zdrava.

Drugače pa smo mi po priporočilu P začeli z glutenom takoj po 6 mesecu (kruh), to je bilo 1,5 leta nazaj.

sstane -> RE: Gluten (16.5.2010 11:26:47)

IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Mislim, da to ni mišljeno tako da odklanja slano hrano, ampak mu ne soli toliko kot ostalim, ker preveč začinjena hrana za take male ni zdrava.

Zakaj misliš, da je preveč začinjena hrana za odrasle zdrava, za otroke pa ne?
Hrana, ki jo otrok odklanja, tudi za odrasle ni pravilno pripravljena.

koala -> RE: Gluten (17.5.2010 9:09:54)

Moj sine je odklanjal hrano ki sem jo pripravljala zanj popolnoma brez soli, čeprav sem uporabljala dišavnice tako kot za naju. Ko pa sem mu ponudila hrano ki sva jo jedla midva soljeno, a ne močno pa je vsaj nekaj pojedel. Tako da nekateri otroci odklanjajo tudi zrdavo hrano.

sstane -> RE: Gluten (17.5.2010 11:44:08)

IZVIRNO SPOROČILO: koala

Moj sine je odklanjal hrano ki sem jo pripravljala zanj popolnoma brez soli, čeprav sem uporabljala dišavnice tako kot za naju. Ko pa sem mu ponudila hrano ki sva jo jedla midva soljeno, a ne močno pa je vsaj nekaj pojedel. Tako da nekateri otroci odklanjajo tudi zrdavo hrano.

Od kod ti ideja, da je neslana hrana zdrava?

crvicek -> RE: Gluten (22.6.2010 0:00:27)

Kako pa količinsko, s koliko glutena ste začele? Tudi jaz sem mislila začet s plasmon keksi, ampak kaj naj začnem z 3-4 keksi na dan in postopoma zvečujem dozo? In koliko časa ste ga uvajali- 2 mececa ali več?

Res nonstop spreminjajo priporočila glede glutena, da kar nevem kako se lotit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Bom skušala kar malo po svoje z uporabo zdrave pameti.

Maxy -> RE: Gluten (14.7.2010 12:29:44)

Včasih je blo tko, da ko so otroci znali igračo v rokah držat, so jim počasi že dali skorjo kruha. Ker se vse spreminja, se tudi ta navada. Jst sm svojemu malčku dala gluten, po DOPOLNJENEM 7.mesecu, ker imamo celiakijo v družini. Trenutno gluten dobro prenaša, tako da pravi pediatrinja, do bo očitno ok. Ne prehitevajte stvari, čeprou zgodnje uvajanje glutena ni vedno pogoj za razvoj celiakije.

miska73 -> RE: Gluten (18.7.2010 0:07:04)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Jst sem pa ful pazla na gluten na začetku, nisem pa vedla, da je v kus kusu in v proseni kaši. Tako, da je oboje jedel že od 7. meseca naprej pa nič ni blo narobe.

V proseni kaši ni glutena.
Žita brez glutena: riž, proso, ajda, koruza.
Od žit z glutenom sem startala najprej z ovsenimi kosmiči.

Barbara_L -> RE: Gluten (1.10.2010 14:04:20)

Mi je pa čudno da na milupinih kašicah, ki vsebujejo gluten (npr. oves) piše da so ok od četrtega meseca naprej. Kaj svetujete?

naja78 -> RE: Gluten (1.10.2010 20:53:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Alja_

Ojla.

Mene pa zanima kdaj in kako (vrsta hrane) ste zacele uvajati gluten?
Kako pa ste ga uvajale po vrsti, pred mlecnimi izdelki, za mesom?
Hvala vnaprej.

po tanovem od 5-6 meseca!!nujno pa od 6-7.

Anonimen -> RE: Gluten (2.10.2010 22:33:38)

A si prav prebrala ,da vsebujejo gluten...

Stran: [1]