|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   driska in kri v blatu
28.2.2010 18:29:20   
ellie
Vem, da je bilo že dosti napisano o tem...me pa zanima, če ima katera kakšne novejše izkušnje.

Moj mali je star 5 tednov in se že kak teden ubadamo z drisko, ki se pojavi 1-2x dnevno. Je čisto tekoča in kar izstreli, ko ga razvijem. Ostalo kakanje (večkrat dnevo) je normalno. Se pa samo dojiva. In pred kakšnim tednom so se začele pojavljati pikice krvave sluzi, včeraj pa je je bilo za pol čajne žličke. Naju je z možem kar zaskrbelo. Pediatrinja temu ni posvečala pozornosti...je rekla, da je to normalnouser posted image  tudi blata ni dala na preiskave.

Sem pa jaz zdaj pri sebi uvedla brezmlečno dieto...bomo videli, če se bo kaj spremenilo. Me pa vseeno zanima, če bi lahko šlo za kaj hujšega?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: driska in kri v blatu
28.2.2010 19:55:16   
smej
Pri nas je bilo isto. Včasih je driskal v potokih, bila je samo tekočina brez zrnca gostega blata. Tudi krvave nitke sem opazila, ampak samo 2x. Kasneje se je prebava uredila sama, brez ukrepanja.  Mislim, da tekoče blato občasno ne pomeni nič hujšega, če pa se pojavlja kri pogosteje, pa se le naročite na pregled. Največkrat je res kriva alergija na mleko ali pa na jajca. Mi smo šli na testiranje pa je bilo oboje negativno.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: driska in kri v blatu
28.2.2010 21:29:03   
power girl
Tudi pri nas je bilo isto,le z drisko smo imeli probleme.
In ko sem zdravnici omeni krvavkaste nitke,je rekla da je to v neki meri normalno in da če se bo na veliko ponavljalo se naj zglasim.Glede driske ti bom napisala tako:lahko si srečna da jo ima samo 1x na dan.Naš je vsakokrat ko je jedel,takoj z drisko vse ven pokakal,zato smo pri kilaži začeli izgubljat.Bili smo na testiranju,ki je bilo negativno.Zdravnica nam je predpisala biogaia kapljice in sedaj ima tako kot praviš ti samo 1x dnevno tekoče blato


(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: driska in kri v blatu
28.2.2010 21:43:04   
PC Baby
Pri nas isto driska in krvave nitke v blatu. Preiskave so pokazale laktozno intoleranco. Mami je šla na dieto (vse brez KM), ker se je polno dojil in težave so izginile. Potem čez 3 mesece smo spet probali in ni bilo več problemov,

(odgovor članu power girl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: driska in kri v blatu
28.2.2010 22:05:00   
eva1
Čakajte malo-dojeni otroci imajo čisto tekoče blato, pa to ni driska, to je normalno blato za njih...tekoče z drobci notri...dimam 3 otroke vse tri dojene in vsi so takjo kakali..včasih se spomnem da je neslo tudi meter daleč, kr brizgnilo je iz njih...šele kasneje ko smo začeli z GH se je začelo da je blato postalo kašasto in potem "klobasa"...edino kri v blatu bi bila lahko znak za kakšno alergijo(jajca, mleko...)..sicer pa sem zadnjič brala na monu pri Tanč, je bla lih debata kako veš če ima otrok drisko, ker jew že itak blato vodeno, pa je napisala..da je res težko reči, ampak če gre za ogromno količino več kot 5x na dan, potem lahko rečemo da je driska...

(odgovor članu power girl)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: driska in kri v blatu
1.3.2010 9:31:12   
ellie
PC Baby po kolikem času pa se je pokazalo izboljšanje, ko si šla na dieto?

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: driska in kri v blatu
1.3.2010 10:05:35   
pupika
Tudi jaz mislim, da imajo dojeni otroci vodeno blato, no vsaj naš mali je imel, čisto vodo in to ni driska za otroka, to je čisto normalno, boljše to, kot pa da ne morejo kakat. Kri v blatu pa je prisotna, če je ima črne pikice v blatu, kot bi bile črne robide. Tiste rdeče nitke naj bi bile zaradinapenjanja ali kaj jaz vem, je pa tudi naš imel rdeče nitke v blatu in je bilo vse v redu, pediater je rekel takrat to je čisto v redu. Pozorni moramo biti na črne robide, to pa naj bi bilo nevarno.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: driska in kri v blatu
1.3.2010 18:26:34   
ROŽICI
tudi mi2 imava težave z blatom.se samo dojiva in vsake toliko časa ima krvave nitke v blatu.star je 4 m. ima pa tudi zelo suho kožo po obrazu je ves rdeč in ga srbi.
bila sva že nekaj krat pri zdravniku,vendar je reko da je to čisto normalno,ker se črevesje navaja...
ker pa sem veliko prebrala od alergijah,sem odšla k dežurnemu po napotnico in v bolnico na pregled (osebni zdravnik mi ni hotel dati napotnice,češ da je to vse normalno in da tak nič nabova dobila) no in vzeli so mu kri in sabo sem vzela pleničko da sem pokazala in so vzeli vzorec.jaz pa moram imet strogo dieto brez KML in JAJC.
sedaj pa čakava na izvide,greva pa še na kožne teste.


_____________________________

življenje je eno samo.zato uživajte...

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: driska in kri v blatu
1.3.2010 21:10:27   
PC Baby

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

PC Baby po kolikem času pa se je pokazalo izboljšanje, ko si šla na dieto?


Izboljšanje je bilo že naslednji dan, po petih dneh pa je bilo že čisto vredu.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: driska in kri v blatu
2.3.2010 10:50:01   
milki
Nas so pa poslali na infekcijsko kliniko in najdli neko bakterijo. Baje da kri v blatu oz krvavkaste nitke niso nikoli normalne, da je to znak da nekaj ni v redu, tako je meni rekla zdravnica v bolnici, ko sem ji rekla, da sem mislila da bo to minilo.

_____________________________

Aleks 8.5.2008, 56cm, 4270gr
Sergej 20.11.2009, 57cm, 4320gr
Nikolaj 6.5.2012, 56cm, 4370gr

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: driska in kri v blatu
2.3.2010 12:14:20   
ROŽICI
in sta dobila kaj za bakterijo?

_____________________________

življenje je eno samo.zato uživajte...

(odgovor članu milki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: driska in kri v blatu
2.3.2010 17:04:19   
evangelie
tudi mi smo imeli krvave nitke in zeleno blato. Po nasvetu P se, izključila KML in jajca in od takrat je ok...

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: driska in kri v blatu
2.3.2010 18:16:09   
kalypso
ma kake majo nekateri dohterji, to ne moreš verjet, sem kr mal zaskrbljena...
moj otrok je imel tako kot praviš: samo dojen, pri 6 tednih je začel odvajat zelo tekoče, zelenkasto. sluzavo, kar naenkrat se je pojavila kri. Postajalo je vedno huje, celo tako daleč je prišlo, da je kakal samo še kri. Ukrepi? 5 dni na opazovanju v bolnišnici, dieta (STROGA!!!) brez mleka in vseh mlečnih izdelkov, to pomeni tudi hrenovke, keksi, pecivo, paštete,... povsod je mleko, brez jajc, brez oreščkov, svinjine. Trajalo je 2 meseca da smo ga porihtali, zdaj je hranjen z Aptamilom ADC ker je alergičen na vsega boga, še na krompir.
Kako lahko pediater reče, da kri v blatu ni nič? Kri v blatu ni NIKOLI normalna, niti tekoče blato brez sirastih drobcev v njem. Lahko je alergija ali intoleranca na mleko oz. na laktozo, lahko je alergija na pšenico, jajca,... Testi pa bodo tako ali tako negativni, ker pri tako malem otročku zelo redko pokaže da gre za alergijo, njihov imunski sistem se še razvija. Vse kar sem napisala ni zraslo na mojem zelniku, vse to sem zvedla v bolnici od alergologinje in specialistov za gastro. Vztrajaj! Najprej se res vzami ti v roke, ne jej ničesar kar vsebuje mleko ali jajca. Traja lahko tudi do 5 tednov, da se stanje normalizira.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: driska in kri v blatu
2.3.2010 18:16:11   
ROŽICI
jaz sem že en teden na dijeti pa še kak dan opazim nitke krvi.ne vem kaj bi blo..na izvide še čakava.se pa res držim dijete.

_____________________________

življenje je eno samo.zato uživajte...

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: driska in kri v blatu
3.3.2010 8:12:05   
kalypso
tako kot sem napisala: traja lahko mesec ali več, da je stanje normalno. Pri nas smo potrebovali skoraj dva meseca, da je začel kakat bolj trdo oz. kašasto.

Ne priporočam ti tudi, da ješ zunaj. Nikoli ne veš, kje je hrana kupljena in na kak način je pripravljena (npr. z  maslom). Vedeti moraš tudi, da je mleko v ogromno živilih: hrenovkah, paštetah, namazih, pecivu, keksih, lahko tudi v kruhu, žemljah. Jaz sem ga kupovala v Sparu Vaškega temnega, ta ziher nima ne mleka ne jajc. KO je črevo enkrat načeto škodi že mala količina alergena. Bodi pozorna na deklaracije, mlečne beljakovine, mleko v prahu, sirotka, lecitin - tega ne sme vsebovati.

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: driska in kri v blatu
3.3.2010 10:41:28   
milki

IZVIRNO SPOROČILO: ROŽICI

in sta dobila kaj za bakterijo?


Ne nič. Samo infuzijo, ampak to zato, ker je bil dehidriran.

_____________________________

Aleks 8.5.2008, 56cm, 4270gr
Sergej 20.11.2009, 57cm, 4320gr
Nikolaj 6.5.2012, 56cm, 4370gr

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: driska in kri v blatu
23.3.2010 23:45:20   
195T
Pri našem dojenčku so krvave nitke izginile šele po dobrih dveh mesecih. Star je bil 3 mesece in pol, ko so se pojavile. Ker je bil dojen in še vedno dojim, sedaj je star deset_ mesecev, sem na strogi dieti. Jem samo živila, ki so naseznamu Urtikarija III, ki mi ga je dala dietologinja v UKC LJ, ko sva bila hospitalizirana.

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Spalni položaj
Admin

Kako date svojega dojenčka spat?

Na trebuh. (17%)

Na hrbet. (67%)

Na en bok. (0%)

Na oba boka menjaje. (17%)


Število vseh glasov: 6

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!