zlom noge (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

vicki -> zlom noge (28.2.2010 10:54:08)

sin si je pred enim mesecem na smučanju zlomil nogo- golenico. Bili so tri zlomi. Enkrat je šla kost narazen, dva zloma sta bila pa od enega roba kosti do drugega, ni pa šla kost narazen, oz. ne vem kako naj drugače opišem to poškodbo. Vsak teden hodimo v bolnico na slikanje in zlom se lepo celi, peto pa upamo, da dobi v torek. Torej: pravijo, da noga v gipsu ne bi smela boleti, njega pa boli vsak dan, celo tako da je potrebno dati lekadol. Zdravnici sem povedala kaj se dogaja in je rekla, da če ni vročine, ki bi kazala na kakšno vnetje in če prsti niso zatečeni, ter če ga samo boli, da mu nič nogo ne vleče, nam nima kaj pomagati.
Sama še nisem imela zloma noge ali roke, zato res ne vem , kako to zgleda. Je imel kdo od vas že kdaj kakšen zlom? Ste imeli bolečine?
Prosim za kakšen nasvet, sploh pa me zanimajo vaše izkušnje , tudi glede tega, kako se gibati po odstranitvi gipsa. Bo imel kakšne fizioterapije, ...

Hvaležna bom za vsak nasvet. Hvala vam

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.2.2010 20:29:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Gina -> RE: zlom noge (28.2.2010 20:35:27)

Ko je imel moj zlomljeni roki, je ful jamral in jemal tablete, ga je bolelo.
Ko sem jaz imele "samo" ornk zvito nogo, me je ful bolelo, tolk da noge premaknit nisem mogla (z gipsom vred). Tako da po moje je to kar relativno normalno.

luan -> RE: zlom noge (28.2.2010 20:37:11)

Moj starejši sin je imel lani zlomljeno stegnenico.Ga je naš pes podrl na tla.Ampak, ko je bila noga enkrat v gipsu ga ni bolelo nič, res pa je da dva meseca na nogo ni stopil nič.

Stran: [1]