Plazenje, kobacanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


pikipo -> Plazenje, kobacanje (28.2.2010 8:53:22)

Tiste mamice, ki ste s svojimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] obiskovale nfth ali imate kakšne izkušnje s plazenjem nazaj? Naš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bo kmalu star 10mesecev in se plazi samo nazaj. Ne zna se plazit naprej niti še ne kobaca. Je plazenje nazaj nepravilno? Mi svetujete obisk RA? Je po vašem že zelo pozen, če pri 10 mesecu še ne kobaca? V posvetovalnici mi niso nikoli omenili, da bi bilo kaj narobe z njim, meni pa se zdi, da že malo zaostaja med vrstniki.




Urska09 -> RE: Plazenje, kobacanje (28.2.2010 10:00:36)

Kolikor vem, je plazenje nazaj kar običajno, ker imajo na začetku rokice močnejše od nog. Če s tem misliš, da leži na trebuhu in se z vsemi štirimi odriva.
Glede kobacanja: meni je na nfth rekla, da imajo otročki do 13. meseca čas, da začnejo kobacati. Vse to je ok in normalno. Če do takrat ne prične, najverjetneje sploh ne bo kobacal. Takih je cca. 15%.




Poloma -> RE: Plazenje, kobacanje (28.2.2010 13:24:26)

No pri nas je isto - sicer je star 9 mesecev (in nekaj dni), ampak plazi zgolj in izključno rikverc :))
In se nič ne postavlja na vse štiri (razen če ga sama postavim se v tem položaju obdrži, zadnje čase se celo premika naprej in nazaj - na mestu :)
Smo bli na posvetovalnici, pa je rekla da ni nič narobe in da ni potrebe po paniki (ker sem se seveda jaz tudi bala zaostanka).
Tak da - imamo pač bolj lene in "pozne" otroke, don't wory :)




Taddy78 -> RE: Plazenje, kobacanje (28.2.2010 14:07:57)

Naše plazenje se je tudi začelo najprej v rikverc, pri 9.5mes. pa je potem šel naprej. Isto je bilo pri hojici (no, pri hojici je hitro dal vedeti, da se mu ne dopade), isto pri avtkih, kjer se je moral poganjat, ampak slej ko prej je osvojil tapravo smer.




veronikab -> RE: Plazenje, kobacanje (28.2.2010 15:05:54)

Tudi naš se je dolgo le plazil nazaj, šele pri 9,5 mesecih se je začel plaziti naprej. Sedaj pri 10. pa še vedno ne kobaca, se pa lepo vsede in se postavlja na vse 4. Pačasi, pa bo. [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]