bronhitis (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

sabi -> bronhitis (28.2.2010 7:51:42)

pozdravljene!
naša Kim je bila v petek 2x na inhalaciji ventulin, nakar je po drugem vdihavanju pomagalo, je postavil pediater diagnozo bronhitis, včeraj zjutraj smo se šli pokazat dežurnemu zdravniku in je rekel da so pljuča čista in da ne rabi ventulina, me pa nekaj zanima, že dve noči zaporedoma hitro diha, res je da ima tudi nosek zamašen pa izkašljuje se in me zanima kolikokrat na minuto mora biti pri eno leto staremu otroku vdihov in izdihov?Pa še nekaj, kar koli ji dam za jest, ji gre na bruhanje, razen kruh pa sir dobro prenaša.Ali je to kaj povezano ?
lp Sabina

smej -> RE: bronhitis (28.2.2010 8:12:45)

Vdihov naj bi bilo nekje do 35 na minuto (v globokem spanju). Če ima otrok vročino je dihanje normalno pospešeno. Da pa nima apetita je najverjetneje tudi povezano s tem, da je bolna. 

Anonimen -> RE: bronhitis (28.2.2010 8:36:09)

30-40

copy iz
http://med.over.net/forum5/read.php?46,5958721

smej -> RE: bronhitis (28.2.2010 8:41:08)

Od 1-2 let(če je že stara 1.leto) je frekvenca od 25-35. Frekvenca 30-40 je normalna za dojenčka starega manj kot 1 leto.

ZmajTolovaj -> RE: bronhitis (1.3.2010 11:35:43)

Naša 6-mesečnica je ravnokar bila v bolnici zarad bronhitisa. Nam je dr rekel, da v spanju ne sme bit več kot 40 vdihov, jedla pa tudi zdajle tri dni ni praktično nič. Nosek ji veliko čisti, da ji ne bo še to v napoto, predvsem pa ji poskusi dajat za pit, tudi če po žličkah (naša je bila dehidrirana in na infuziji).

sonchek -> RE: bronhitis (1.3.2010 18:11:09)

Direktno iz infekcijske:
Do 50 vdihov do 1leta;
Do 40 vdihov nad 1 leto.
Sicer pa zgleda da je povsod mal drugac,pa je najboljs da poklices svojo p. In vprasas!pa hitro se pozdravite!srecno

milki -> RE: bronhitis (2.3.2010 10:52:57)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Naša 6-mesečnica je ravnokar bila v bolnici zarad bronhitisa. Nam je dr rekel, da v spanju ne sme bit več kot 40 vdihov, jedla pa tudi zdajle tri dni ni praktično nič. Nosek ji veliko čisti, da ji ne bo še to v napoto, predvsem pa ji poskusi dajat za pit, tudi če po žličkah (naša je bila dehidrirana in na infuziji).

Popolnoma isto, mi smo prejšnji teden prišli iz bolnice, le s to razliko da moj [sm=duda.gif] še ni mel tri mesece.

Stran: [1]