Gina
|
Pa kaj obračaš moje besede umpapumpa?? Kdo je pisal o delu? Posebej sem napisala, da delo tukaj nima nobene veze. Dela lahko vsak. Tudi moški delajo. Govorim o zavedanju samega sebe in o osnovnih potrebah in genskih različnostih. Moški imajo druge prioritete v lajfu kot ženske. Pa če se razpočiš je tako. Moški rabijo za svojo uresničitev eno reč, s katero se dokazujejo, pa je vseeno a je to služba, šport, mehankarija, gostilne, frendi ali delo ali karkoli pač že - jaz temu rečem hobi. Nekaj imajo, če ne so nesrečni. POleg tega jim je na istem vzporednem mestu familija. Eno brez drugega ne gre. Če ženska ne sprejema njegovih "hobijev" (beri uresničevanj), bo šel in imel familijo tam, kjer bo lahko imel oboje. Pri ženskah je drugače. Familija in ljubezen je na prvem mestu, potem je pa vse ostalo. Če je ne vem kaj z ostalim, je čist vseeno, ker bo (povprečna) ženska vedno svojo osnovno energijo gradila na familiji in šele okrog tega vse ostalo. Iz tega sledi, da mora moški najprej uresničit samega sebe, da bo srečen in uresničeval familijo hkrati in enako dobro, ženska pa obratno, mora najprej uresničit ljubezen, familijo, da bo na tem lahko hkrati gradila vse ostalo. Torej bo ženska vedno uresničila vse okrog familije, ker je to v njeni naravi (če bo otrok za previt, bo otroka previla, ni debate), in enako logično bo dec, če bo utrujen najprej poskrbel zase, šel recimo spat, da bo lahko potem delal, da bo lahko potem uredil vse v familiji, da bo srečen, ali obratno sicer iz občutka da mora poskrbel za to, da bo hiša čista, vendar ker bo potlačil vse svoje prioritete, hkrati zelo siten, ker je moral vse to storiti brez lastne volje in preko sebe. Torej trdim, da bo vsak pravi dec vedno poskrbel za sebe, ker je to v njegovi naravi. To ne pomeni, da za familijo ne bo poskrbel, saj to je gensko tako, da je moški provider, marsikak od njih se raztrga za familijo, še stepli bi se za svoje ljudi, ampak vedno bodo ne glede na njegovo priučeno reakcijo v njegovem genskem zapisu ostala skrb zase. Moški brez tega, da se sam uresniči, ne more imeti srečne družine. Samo družina mu je premalo. Sebe ima v prvem planu kar se uresničevanja tiče. Ne vem, če sem bila dovolj jasna. Kar se pa tiče tega, da so nekatere vzgajali, da moškim nečesa ni treba, sem hvala bogu živela v družbi, ki tega ni počela, zato tega problema ne poznam v praksi. NIti v moji familiji, niti v familijah tistih moških, ki so bili moji fantje, tega niso počeli. Vsi so bili zgodaj samostojni, in so znali delati. Pa vendarle trdim, da moški nimajo enakih prioritet kot ženske. In da demokracija ne obstaja v smislu da se vse deli na pol. To ni demokracija. Jaz gensko nisem narejena za mehankarijo, se mi gravža, pa sem bila starejši otrok v hiši, ki je moral tudi moške reči v bajti počet, pa prijet kaj, pa še kaj več kot to. NIkdar ne bom počela tega, kar mojega veseli in obratno. Zakaj le? Zaradi kvazi enakosti, ki je v genih ni? IN to nima veze s tem, da nekdo pa nič ne dela. Kdor nič ne dela, je lenuh. V modernih familijah pa se pričakuje od žensk, da bodo vse delale, pa še od moških, da bodo vse delali. Zakaj? Meni že ni do vsega delat, mojemu tudi ne. Kaj je narobe,d a si reči razdeliva? Kdo ima pravico od mene pričakovat, da moram betonirat? Skratka, jaz sem za delitev dela, pošteno delitev, ne pa da se pričakuje od mene da bom dec, ker nikdar ne bom, gensko nisem taka, niti ne želim od mojega da je baba. IN ja, so razlike. Genske razlike. Tudi kadar ni vzgojnih razlik.
|