Kerensa* -> RE: *mRRhe2010* (2.3.2010 11:20:01)
|
IZVIRNO SPOROČILO: hektorina Prijateljica ima enak naslov kot otrok, njen partner pa ne. In kolikor sem zasledila, on ne more vzeti bolniške za otroka. Imam prav? Po pravici povedano - ne vem, kako je s tem v zakonu, očitno pa mora biti ena velika luknja ali pa je zakon šlampasto napisan, saj imajo nekateri full težav s tem (beri: ne dobijo bolniške), mi nismo imeli pa nobenih. Tudi jaz in moja otroka imamo en (stalni) naslov, g. Mož pa drugega. Midva imava sicer notarsko overjeno izjavo o izvenzakonski skupnosti, ampak ker le ta ni nikjer registrirana (jo je treba sproti priložiti, kjer jo zahtevajo), torej to ni moglo vplivati, saj je nisva prilagala. Tudi to, da je on delal podnevi, jaz pa ponoči, ni moglo vplivati, saj ni nihče vedel, da delam ponoči (v pogodbi tega nisem imela zapisanega). Tako, da dejansko nimam pojma. No, ampak zdaj na srečo nimamo več teh težav, ker sem jaz doma. Bo treba enkrat urediti, da jaz zbolim in da "kao" ne bom mogla skrbeti ne zase, ne za otroka, pa da vidimo, če bo g. Mož dobil bolniško za naju. Aja, pa pravkar sem nazaj s kave s Shorty... bejžte s ceste, ker se z avtom vozi po LJ! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|