Kerensa*
|
Ja, uau... obožujem naše zdravstvo (sicer pa - kaj neki pričakujem, če pa ne grem samoplačniško?). Kličem v ZD naše občine... NIMAJO OKULISTA! A da je to še možno v današnjih časih? OK, kličem v Center... ni nikogar, ki bi delal danes popoldan oz. še tisti edini, ki dela, danes ne sprejema več naročil... krasno. Kličem na Vič, kjer mi pojasnijo, da mi okulista ni treba izbrati (kakor osebnega zdravnika), ampak da oni jemljejo samo ljudi iz svoje občine (ja zakaj pa, če ni izbiranja?!)... napotijo me na Očesno kliniko, ki, po besedah viške medicinske sestre, pokriva občino Jarše (ja, pi*da, pa celo ostalo Slovenijo tudi, mater!)... trikrat me vežjo, impulzi laufajo, nakar mi ena tetka pove, da me lahko brez problema naroči - JULIJA!!!... o, sunce vam milo... na moj začudeni "A nič prej ne gre?" me vpraša, od kod sem (ker je najbrž navajena, da jo tudi iz MS kličejo) in ko povem, da sem iz Jarš, me pošlje v Diagnostični center Clarus v BTC-ju... tri napačne številke, preden dobim ambulanto - in datum sredi aprila!... mater, a ne napotnice veljajo samo en mesec? Če bi pa rekla, da plačam, bi pa rekli:"Kar pridite, gospa."
|