Kerensa* -> RE: *mRRhe2010* (15.3.2010 11:53:08)
|
Naša ga. Pes bo 1. maja (datum smo določili okvirno) stara 9 let, k sebi pa sem jo vzela, ko je bila stara cca. leto in pol. Takrat so Mileni Močivnik prvič odvzeli vse njene pse in jih odpeljali v začasno zavetišče (na neko zapuščeno piščančjo farmo) nekje okrog Rakeka ali Cerknice (če me spomin ne vara). Tja sem jo šla iskat in izbrala sem jo izključno zato, ker je bila med več kakor 200 lajajočimi in skakajočimi psi edina, ki je sredi kletke ležala na tleh, zvita v klobčič in - spala. Mislila sem si:"Aha, ta je pa takšna, kakor jaz - ko je utrujena, zaspi, ne glede na vse" in sem jo odpeljala domov. Nikoli mi ni bilo žal za to. Ima pa očitno ga. Pes za sabo zelo grdo preteklost, saj je potrebovala nekaj let, da se je navadila na nas, domače, paranojo pred zunanjim svetom pa ima še vedno (prestrašijo jo večina zunanjih zvokov, izogiba se ljudi, redkokdaj za kakšno sekundo povoha mimoidočega psa in še ko kaka kje za kakšnim grmom, ima ušesa na pecljih in se ves čas obrača, če kdo gre, pa tudi hrano si iz svoje posodice še vedno kos za kosom nosi pod kuhinjsko mizo - očitno se je morala v zavetišču grebsti za vsak košček hrane in se tega strahu še ni znebila). No, pa iz kozmetičnega salona so me pravkar klicali - v četrtek ob 16:30 moram biti tam. Yupi! [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|