Neješči 8-mesečnik!! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mavrica -> Neješči 8-mesečnik!! (6.7.2005 13:09:41)

Pozdravljene!

Sem mamica 8-mesečnega fantka. Do sedaj z njim ni bilo nobenih težav, niti pri spanju, kaj šele pri hranjenju, saj je pojedel vse kar si mu dal. Počasi je opuščal dojenje in postajal vse samostojnejši in z veseljem včasih kar sam poskrbel za to, da je hrana pristala v njegovih ustkih.
Pred nekaj dnevi pa se je ponoči zbudil z nenadno vročino 38,7 stopinje, zato sem mu dala Calpol, ki je vročino zbil v dnevu in pol. Hranjenje je potekalo povsem normalno, vse do naslednjega dne. Pri zajtrku ni hotel niti odpreti ust, kaj šele poizkusiti hrane. Ob pogledu na žličko je začel tiščati ustnice skupaj in se izmikati, če pa je imel žličko tik pred usti, se je začel kregati in mu je šlo kar na bruhanje. Kaj sedaj? Ob misli da mogoče ni lačen ali da mu pripravljena hrana ne ustreza sem počakala na naslednji obrok, a situacija je bila popolnoma enaka. Edina stvar ki jo zaužije je pijača. Pri pregledu pediatra ni bilo opaziti nobenih sprememb. Dobila sem le obrazložitev, da odklanjanje hrane ni nič nenavadnega, ter da ko bo lačen bo že jedel. A temu ni tako. Sedaj so minili že 4 lačni dnevi. Poizkusila sem že čisto vse jedilnike, hranjenje v drugem prostoru brez stolčka, silikonske žličke, umetno mleko, hranjenje preložila na očka .... čisto vse, a malček še vedno ne odpre ust. V celem dnevu je zaužil le nekaj žličk, najbrž od sestradanosti, a pri tretji se je vse končalo. Danes teče peti dan in ni spravil vase niti drobtinice. Spet smo bili pri zdravniku in nič novega (urin in kri sta vredu), le na teži je začel izgubljati. Zobkov še nima in se trenutno nič kaj preveč ne slini in drgne po čeljustih, kot je bilo to včasih. Edino kar bi rad je dojenje, meni pa je mleko že usahnilo. Zadnji izhod sem videla v zmiksanem sadnju po flaški, a tudi to ne gre.
Sedaj včasih kar joka od sestradanosti, meni pa gre počasi že na jok.

Ima katera od vas tako izkušnjo in kaj ste naredile?

Hvaležna bom za vsak nasvet!!!!!!

mavrica:((




Anonimen -> Neješči 8-mesečnik!! (6.7.2005 13:37:46)

mleko po flaški al pa kaka kašica tut ne gre?




Natas@ -> Neješči 8-mesečnik!! (6.7.2005 13:58:49)

Kaj pa kakšna juha (magar po flaški), pa kos kruha ali piškot v roke. Za začetek bi bilo tudi to dobro. :zmeden:




Anonimen -> Neješči 8-mesečnik!! (6.7.2005 14:14:37)

a pa si zihr da ni kej s želodčkom narobe al pa kej druzga da bi bil bolan?
a je drugač ok razpoložen al skos sitnar pa joka?

lp, lara




Willson -> Neješči 8-mesečnik!! (6.7.2005 23:27:26)

Draga Mavrica kot, da bi pisala o moji. Stara je 9 mesecev in imava že takoj od začetka uvajanja goste hrane ful težave. V dobrih treh mesecih se e zredila za slabih 200g. Mi delamo vse živo, da jo malo zamotimo, da pozabi usta skupaj tiščati. Je bila do 6 meseca izključno dojena in je hranjenje po steklenički zavračala. Sem pa jo jaz začela hraniti po steklenički, kar med spanjem. In sicer sem ji naredila flaško in, ko je zaspala, sem ji jo dala v usta in dojenčki takrat kar refleksno požirajo, ker, ko je budna ni varijante, da bi pila. Tako, da poizkusi s stekleničko v spanju.

Te pa popolnoma razumem, jaz sem v časih tudi čisto obupana in, ko je na vrsti hranjenje mi je ravno slabo.Mene moja lahko ful iztira vrže, da se moram velikokrat fejst kontrolirati, da ostanem mirna.

Kako pa ima tvoj vrednst hemoglobina, moji so pri 9 mesecih ugotovili, da je slabokrvna in takrat so ponavadi otroci neješči in brez apetita. Ti pa lahko tvojemu narediš čaj na glukozi, ki jo kupiš v lekarni. Lp




lara11 -> Neješči 8-mesečnik!! (7.7.2005 18:15:16)

probaj tako kot je rekla willson,jay sem jo tudi hranila v spanju ker sva imeli hude teyave s hranjenjem.Upam da ti bo uspelo.




Stran: [1]