Gina -> RE: marmelada (27.2.2010 18:42:22)
|
Najboljša je domača marmelada. Pa še to mi nikdar ni bilo jasno - hočete marmelado brez ali z malo sladkorja? A se zavedate, kakšne strupe to za sabo potegne?? Marmelada je narejena iz malo ali bolj pasiranega sadja s sladkorjem in lahko še z dodatkom kisline in iz ničesar drugega in ima dolg rok trajanja prav zaradi cukra, ki deluje kot konzervans. Če delaš doma marmelado brez, pardon z malo sladkorja, je njen rok trajanja največ tri tedne in to v hladilniku. Čim kupiš marmelado z umetnim sladkorjem, ali z drugimi umetnimi konzervansi, vneseš v telo hudo nevarne stvari, ki se ti z leti samo nalagajo v telesu. Npr. nekateri umetni sladkorji v želodcu reagirajo tako, da se ustvari formaldehid, nekateri konzervansi vplivajo na živčevje, organe, še celo preprosta citronska kislina, ki ni naravnega izvora, se prideluje iz plesni. A res menite, da je to bolj zdravo kot en čist navaden cukr? Če hočete zdravo živet, potem rajši kupite marmelado brez umetnih konzervansov ali nadomestkov sladkorja - taka pa seveda sladkor kot konzervans vsebuje. Če pa že kupujete take marmelade, jih dajte pa sebi, nikdar otrok s tem ne futrajte. NO, to je seveda moje osebno mnenje.
|
|
|
|