potovanje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lily25 -> potovanje (6.7.2005 11:01:36)

Zivio!

Sem v 8t nosecnosti in zanima me ce je katera potovala z avionom. Gre se za Bolgarijo.
Kaj ve priporocate?

Lily

viv_ -> potovanje (6.7.2005 11:09:19)

Jaz sem šla 3 mesece noseča z letalom v Pariz.

čarna -> potovanje (6.7.2005 11:15:32)

jaz sem šla v 24. tednu nosečnosti z avionom v grčijo.

sazi -> potovanje (6.7.2005 12:12:11)

moja sodelvka ima rok septembra in kar naprej leta na službena potovanja (nazadnje pre kakimi 14 dnevi)
po mojem v zgodnji nosečnosti ni problem. tudi jaz sem noseča 8 tednov in nameravava z mojim v kratkem izkoristiti bon za panoramski let nad SLovenijo, ki sva ga dobila za darilo. no, ko smo že pri takih temah, kaj pa mislite o adrenalinskih parkih v 8. tednu nosečnosti??? sva ravno tako dobila darilo, pa bom verjetno mojo karto morala prepustiti kar komu drugemu (da sem noseča sem izvedela 2 dni po poporočnem žuru za prijatelje)

Nannn -> potovanje (6.7.2005 12:24:50)

lily25 jest sem prejsni teden prisla iz Bolgarije in ni bilo nobenih problemov...mi je pa moja G rekla da je se bolje z avionom kot pa z avtom...

LP Nannn :nosecka:

AKŠ -> potovanje (6.7.2005 13:04:54)

jaz sem ravno prejšnji teden govorila z mojo G glede dopusta ,ker grem z avtom v dalmacijo. In mi je rekla, da potovanja niso nič slabega, če se :nosecka: počuti dobro. Edino kar mi je odsvetovala je uporaba aviona v zadnjih dveh mesecih nosečnosti, prej pa da splo ni problema....

Talči -> potovanje (6.7.2005 14:31:10)

Tako boste vse menda najbolj "ziher":

Ali lahko potujem v času nosečnosti

Odgovor

Da, vendar brez zdravniškega spričevala le do 32. tedna nosečnosti. Po tem obdobju je treba imeti zdravniško spričevalo, ki mora biti izdano sedem dni pred datumom potovanja in zagotavlja, da polet z letalom ne bo vplival na normalni potek nosečnosti. Potovanje z letalom je neprimerno za nosečnice sedem dni pred porodom in za matere in dojenčke v prvih sedmih dneh po porodu.

http://www.adria-airways.com/index.asp?p=faq&l=sl

LP
Talči

tina104 -> potovanje (6.7.2005 18:28:12)

Če se dobro počutiš, tako potovanje ne bi smelo bit problem (edino medcelinske lete nekateri odsvetujejo - ne vem točno zakaj). Adrenalinski park je pa po mojem neprimeren - no, jaz že ne bi šla.

Stran: [1]