november2010 -> RE: novembrke 2010 (7.7.2010 14:14:47)
|
aleunam [sm=smiley31.gif] te popolnoma razumem, jaz sem bila na tem v prvi [sm=nosecka.gif] sva šla že čisto na samem začetku narazen. Upam, da bo na obeh straneh tolk razumevanja in sodelovanja, da bosta vse lahko urejala mirno. Kot so že rekle pred mano, očetovstvo se ureja že prej, gresta na csd in podpišeta. Če se prav spomnim se vse te stvari lahko uredijo takrat, ko ti da G potrdilo o predvidenem PDP. Tudi kar se preživnine tiče (jo morata uredit, če ne nisi upravičena do otroškega dodatka), če se bosta lahko sporazumno zmenila, kar je seveda najbolj idealno, to lahko uredita že pred rojstvom. Na CSD se napiše sporazum, koliko bo plačeval, kako in kdaj in se to pošlje na sodišče, da gre zadeva takoj naprej ko se otrok rodi. Ker dokler časa ne boš imela preživnine urejene tudi otroškega dodatka ni. Tudi vlogo za otroški dodatek lahko oddaš že prej, ko prideš iz P samo pokličeš na CSD in sporočiš kdaj je bil otrok rojen in da gre vloga naprej. Denarja sicer še ne boš dobila, ga boš pa dobila za nazaj potem ko bo preživnina potrjena s strani sodišča. Pa še en nasvet - pri preživnini ne bodi malenkostna. Jaz sem najprej govorila, da nič nočem od njega, potem mi je pa socialni delavec rekel naj ne bom neumna, da bom jaz tista, ki bom nosila vse stroške in da je prav, da tudi on svoj del prispeva. Kar je res. Stroški so. Tako da če veš kake prihodke ima, ti kar postavi neko zmerno vsoto. Upam, da sem rauzumljivo napisala, če te še karkoli zanima kar vprašaj, lahko tudi na zs. Pozdravček! ps. vem, da je to obdobje neprijetno in res ne veš kaj bi, ampak jaz ti povem, da je bilo v situaciji, ki sem jo jaz imela, bilo daleč najboljše kar sem lahko naredila zase in za otroka, to da sem šla stran. Če ne bi šla, bogve kaka razvalina bi danes bila, otrok pa gotovo ne bil bil tak cukr kot je. Srečno!
|
|
|
|