ljubljana -> RE: novembrke 2010 (21.6.2010 8:31:24)
|
nadine glede ploskih bradavic se ne obremenjuj preveč, poskrbi, da boš imela s sabo čim mehkejše silikonske nastavke. Jaz sem imela pri prvi nosečnosti isti problem pa se je uredilo v treh dneh. Naj ti ne bo nerodno važno je, da boš otročka nahranila, je pa tudi za vse prvorodke bolje da prva dva dni uporabljajo nastavek predvsem zaradi zaščite bradavic, zaradi nenehnega sesanja namreč postanejo raskave in razpokane, kar boli kot hudič. Obvezno si jih po vsakem dojenju namažite z bepanten kremo in so potem te težave bistveno manjše. Prozorna tekočina o kateti govoriš je pa predpriprava za kolostrum (gostejše rumenkasto mleko, ki v prvih dneh z bogatmi zaščitnimi snovmi hrani dojenčka). Bradavice si samo nežno obriši. Če je pa te tekočine več in te moti lahko uporabljaš tudi blazinice, da ne bo majica flekasta. Glede brcik se ne obremenjuj preveč jaz sem jih prvič tanežne začutila prejšnji teden in potem je bil cel teden mir včeraj pa spet eno nežno pa potem spet nič, pa imam rok en teden pred tabo. Boš videla čez kakšne tri tedne bojo bolj intenzivne in ob koncu te bodo morda celo motile, ker bo imel malček, tam notri totalno žurko ravno takrat, ko boš ko boš kotela zaspat. Pri meni je tako, da mi 30.6. prvič ne bo treba oddati urina. Če imaš težave z oddajo urina v jutranjem času, ga oddaj po službi (ni za mikrobiološke raziskave in ni nujna odddaja n tešče) ali se pa probaj zmenit, da ga oddaš v drugem zdravstvenem domu in ti dajo izvid, ki ga potem odneseš h ginekologinji. Pa ne se preveč sekirat, važno je, da si sproščena in da se ne obremenjuješ preveč, stres je namreč najbolj škodljiv, vse se s časo razreši in če ti bojo v službi težili jim pač povej, da ne bo več dolgo trajalo, saj greš oktobra na porodniško. Vsem, ki še nimate izkušenj z dojenjem predlagam, da si preberete knjigo Ksenije Šoster Olmer DOJENJE IN MATERINSTVO IZ SRCA. Knjiga je sicer razprodana, ponatisa za enkrat ne bo, da se jo pa dobiti skoraj v vsaki knjižnjici. ČE je možno si jo pa kupite preko kakšnega oglasa, ker je res zlata vreda. Bucika 13 Ja mene bi kap če bi mogla nazaj k svojim, ker se meni kar meša od prahu in razmetanosti, pri nejgovih je pa higiena na višku je pa taščinega vmešavanja v izobilju. Tako da dajta se pomenit gled tega kje bosta začasno, dokler ne najdeta druge variante. Najbolj vama bo škodovalo, če se bosta sedaj prepirala, kje bosta, če se on vedno zate postavi in drži s tabo bo tudi pri tašči in tastu vzdržno, ne vem sicer zakaj on noče k tvojim, ampak moj ima alergijo na pršico in sva potem na začetku (prvih 6mesecev po rojstvu) bivala narazen saj se je meni mešalo že ob sami misli, da bi bila pri tašči, ki je bila na začetku posesivno vsiljiva, pa ošpice sem dobila če je hotela malega v naročje vzet. Ampak se je potem vnesla jaz pa tudi, sedaj smo že kar nekaj časa na svojem in je bilo po eni strani res bolje da smo bili na začetku narazen, saj bi se meni zmešalo če bi bila pri njegovih. Je pa res da je imel kasneje kar nekaj težav, ker ni bil navajen mali nanj in je bil mali name 200 %navezan, pa se je potem pri 2 in tretjem vse poštimalo, je not prinesel. Vsekakor je super če najdeta svoje stanovanje, začasno bo pa tudi lokacija pri starših ok le, da se ne bojo v vaju vtikali in vama hodili v spalnico ter šnofali po stvareh. Ampak to mora on uredit s svojimi starši in jim postavit meje. Moraš pa tudi svojega razumet, da mu bo tudi pri njegovih težko. Z enega konca mu boš "težila" ti po drugi strani starši, on bo pa kot med dvema ognjema in bo moral miriti obe strani. Včasih se je res težko postavit v kožo drugega ampak vse to je del odraščanja v odnosu, da se znaš prilagodit sprejet kompromis in se zavedati kdo paše h komu. Vidva skupaj, njegovastarša skupaj in tvoja skupaj. Če bosta držala skupaj še tako težke razmere ne bodo pogubne za vajin odnos.
|
|
|
|