ronja
|
Kopajte se vsi skupaj - ja, bo gužva v bani, ampak otroci bojo uživali in bojo dali mir. Vsekakor ne kopat vsakega posebej. Malega okopaš na hitrco, medtem starejšadva čofotata, vzameš malega ven in ga zrihtaš, medtem ko se starejšadva še vedno namakata. ni ti pa treba vsak dan kopat, vsaj starejšihdveh ne. Pojdi kdaj spat takrat, ko grejo oni spat, da se malo spočiješ. Poizkusi jih navadit, da kaj naredite skup (zložite posodo iz stroja, perilo iz stroja ali vanj, zložite perilo,...) Čimveč gospodinjskih opravil spremeni v igro. povabi kdaj kako prijateljico, da se igra z otroki, medtem ko ti kaj narediš - veliko lažje je prijatejlici rečt: tu imaš otroke in kocke, kot pa tu imaš metlo in smetišnico . Kadar pride oči domov, naj se maksimalno ukvarja z njimi in tudi kaj naredi v gospodinjstvu. je pa res, da ko smo bile same na morju, sem shujšala na 50 kil... Ker enostavno mala ni skoraj nič spala ponoči, tavelika pa ne podnevi in sem lahko izbirala: ali jem ali pa spim (takrat, ko sta slučajno obe spali - torej med 22.3o in 4:30 - tak urnik je mela mala ). Skuhaj si stvari, ki se lahko zamrznejo in pogrejejo: ričet ali kako drugo enolončnico, kdaj naroči pico na dom (maladva na bosta umrla od tega, najmlajši je pa itak še na mleku), kdaj pa enostavno skuhaj samo grisek ali kaj podobnega. Ne hodi vsak dan v trgovino, če pa že greš, pojdi na poti iz vrtca domov, ko greš itak ven. Planiraj naprej, da ti ne bo treba za vsak drek ven hodit, ker s tem izgubljaš čas, ki ga nimaš. Pojdite kdaj ven na igrišče, naj velikadva naredita snežaka, če je še sneg pri vas, ali pa naj se igrata na igralih, če snega ni več, vidva z malim se pa cartata tačas (vem, da ga moraš nosit ali vozit v vozičku, ampak tu pač nimaš kaj). Očiju zelo iskreno povej, kako se počutiš in če lahko karkoli naredi, da bi bil manj odsoten, mu boš globoko hvaležna. ne ga napadat, zakaj ga nič ni (ker to itak veš), samo vprašaj ga, če je kaka možnost. Tavelika otroka rabita zdaj ogroooomno pozornosti, ker je pač prišel še en - od tod tudi bolj izražena trma... Pusti stanovanje, naj bo magari čisto svinjsko in se cartajte skup - ker si boš s tem naredila večjo uslugo, ker bosta manj težila. Lahko pogledaš še mojo temo: mame, ki ste dosti same, mogoče najdeš kako idejo
|