manna -> RE: javite se tiste s spogostim imenom ali izkušnjami glede tega (28.2.2010 12:30:29)
|
image IZVIRNO SPOROČILO: Gina Pa kako hudiča sta mi starša lahko dala tako blazno dolgočasno, obrabljeno ime? Kako sta lahko razmišljala, da je en lahko srečen, če se skrije v množici? A sta mislila, da bom odrastla v eno zakompleksano bitje, ki bi ga bilo treba varovat s tem, da se ga ne izpostavlja? Nevem kaj sta tvojadva razmišljala, ampak lahko povem, da je pri meni bilo obratno; imam redko ime, edina s tem imenom sem bila v celem mestu, kaj šele v razredu, in vedno sem bila zato zelo zakompleksana. Ko me je kdo vprašal kako mi je ime, sem bila raje tiho, ker me itak ni noben razumel kaj sem odgovorila...pa vedno so vsi še trikrat vprašali, ker jim ni bilo jasno. Skratka, ni bilo prijetno. Danes je to ime že bolj običajno, nas je menda celo okrog 70 v celi Sloveniji.. Ampak vseeno sem si obljubila, da svojim otrokom ne bom dala imena, ki jih bo spravljalo v tak položaj. In obljubo sem zaenkrat držala...
|
|
|
|