Kerensa* -> RE: Jaz sem pa tako žalostna (25.2.2010 11:58:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ "Za delodajalce, ki bi se zaradi dviga minimalne plače lahko znašli v težavah, ki bi lahko vodile v odpuščanja, je predvideno največ dveletno prehodno obdobje. To po besedah Kopač Mrakove pomeni, da morajo delodajalci minimalno plačo v višini 562 evrov uveljaviti najkasneje do 1. januarja 2012. V prehodnem obdobju so določeni minimalni zneski, ki morajo biti izpolnjeni. Letos mora tako minimalna plača znašati 510 evrov neto, 1. januarja prihodnje leto 530 evrov, 1. januarja 2012 pa 562 evrov. Kot je pojasnila Kopač Mrakova, morajo delodajalci za tako postopnost pridobiti soglasje predstavnikov delavcev." Aha... to je pa že drugače slišati, ja. No, čeprav jaz to vidim nekoliko drugače. Trenutno se brezposelnost veča zaradi recesije, do leta 2012 se bo pa še povečala, ker bodo firme propadale, ker ne bodo mogle izplačevati teh zneskov (in najbrž posledično tudi višjih prispevkov in davkov - saj verjetno boš šlo vse gor). Ja, super, no, ni kaj. A bodo potem socialno pomoč, preživnine (valorizacije) in otroške dodatke tudi zvišali?
|
|
|
|