picola1 -> RE: Je že bil kdo na predavanju o "ustvarjalni vzgoji"? (21.4.2010 19:06:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Ja z možgani sem mislil logično, objektivno razmišljanje. Naša dolžnost je, da pustimo čustva na strani in se zavedamo, da moramo otroke vzgojiti, da bodo lahko preživeli v svetu, kjer ni vedno z rožicami postlano. Ne vem, zakaj rabimo društva in ne vem še kaj, če nam zdrava pamet in nagon dasta vedeti, kaj je prav. Treba je to samo poslušat. Moja hči, srednja izmed treh otrok je za pojest lušna ravno takrat, ko jo kregaš. kolikokrat se topim zraven, sam mi razum daje vedet, da je moja dolžnost, da ji poleg ljubezni nudim tudi pripravo na življenje. Se strinjam s tabo, kalbo...ampak ne boš mi reku, da pa tebe čustva nikol ne odnesejo, no...(or do you think that you're perfect?) Hočem povedat to, da vzgajamo vsi več ali manj tudi tako, da pač ne razmišljamo zraven, ampak samo nardimo...(če nardimo prav, je pa odvisno) Zdej tist več ali manj je pa pač odvisno od mnogo mnogo stvari: od tega, kolk delaš na sebi, kolk se zavedaš, kaj vzgoja sploh je pa do tega, kolk si čustven človek na splošno in seveda od tega, kakšno otroštvo si imel sam in tako dalje...Se pravi, ni tolk enostavno rečt 'uporabi zdravo pamet'. Če bi bilo tako, potem bi blo res fajn na tem svetu...
|
|
|
|