januarčice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Natasa-6 -> januarčice (6.7.2005 6:56:22)

Dobro jutro vsem! Pa se po dolgem času še jaz znova oglašam. Včeraj sem imela NS in sem videla mojo pikico :), srček, rokice, nogice, želodček,... še spol se je menda že dokaj dobro videl - noseča sem 13 tednov. Tako sem vesela! Tudi slabost ni več tako huda, zvečer mi je še malo slabo, še tudi kdaj bruham, a ni več panike. Le okus še nimam tapravega, pa razen sladoleda mi nobena hrana ne zapaše.
Kako pa kaj druge, a pazite pri hrani? Meni se zdi bolje jesti vsaj sladoled kot pa nič (ali pa se s tem samo tolažim...).
Vsem želim lep dan in pazite nase in na svoje :roza::modri:

Anonimen -> januarčice (6.7.2005 7:16:59)

:bravo::bravo::bravo:

Sicer sem decembrčica, ampak z rokom na Božič se nikoli ne ve... ;););)

nam ne boš zaupala spola? :ups::ups::ups:

Natasa-6 -> januarčice (6.7.2005 7:20:37)

Spol se je sicer videl, a midva se bova pustila presenetiti, sva tudi prvič počakala in nisva vprašala. A boste vse vprašale?

Anonimen -> januarčice (6.7.2005 7:21:31)

Aja, ginekolog(-inja) je videl-a, pa ti nisi hotela, da ti pove?

Anonimen -> januarčice (6.7.2005 7:58:18)

Jz imam pa jutri NS...koooomaaaaj čaaakaaam :sloncek::bravo::sloncek::bravo:

Jz sem bolj firbčna in bom verjetno vprašala katerega spola je najino dete. Mislim, da ne bom mogla do konca počakat :)-

Meni bi slabosti skoraj že izginile, vendar imam zadnje dni tako hude glavobole, da bruham. (danes je malenkost bolje, ker je zunaj lepše vreme - zaradi pritiska)

Dajte mi povedat, ali katera ve..namreč jz ne vem koliko tednov je 1 mesec. Jz sem vedno računala 4t = 1m ampak se mi nekaj ne izide.Namreč, če sem imela 1 dan ZM 11. aprila, sem sedaj v 13.tednu = 13:4= 3,25. Torej sem že več kot v 3. mesecu. Če pa štejem 11.apr, 11.maj...bom v 3 mesecu šele 11. julija :zmeden::zmeden: Potem me pa še otroci sprašujejo "v katerem mesecu pa si?" Jz pa rečem v 13t, pol me pa mal čukasto gledajo :zmeden:

tinkamiška -> januarčice (6.7.2005 8:42:46)

Kerensa, jst mam tudi rok okoli Božiča, pa se kr zraven januarčic štulim:)-:)-:)-, sem že od začetka tu, pa sem si rekla bom kr ostala:)

Jst ne pazim preveč glede hrane, jem kar mi paše, mam pa srečo, da je to tudi zelenjava in sadje, včasih mam pa napad junk fooda in takrat si ga tudi privoščim. Bruhala pa nisem nič samo slabo mi je bilo cele dneve.

Zdej me ravno tako kot Caffee mučijo glavoboli in danes je pravo olajšanje, ko sem se zbudila brez kakršne koli bolečine, prav fino je:bravo::bravo::bravo:

Jst se nič ne obremenjujem z meseci, jim kr v tednih odgovarjam, če je pa kdo še bolj firbčen, pa rečem ja eno tromesečje ma 12t. Pol dajo pa mir:)-:)-:)-

Lepo se imejte in uživajte danes v sončku, jutri je namreč spet smotan dež napovedan:grrr:, upam, da z njim ne tudi glavobol:grrr::grrr:

Tinka

tinkamiška -> januarčice (6.7.2005 8:48:30)

Aja, Nataša pozdravljena, sem pozabla napisat, da ti kr jej kar ti paše, boljš kot nič, sej zdej se bojo pa slabosti umirile in tudi okus se ti bo povrnil, potem pa pridejo želje po hrani:)-

Nannn jst mam pa pregled 18.7., pa tudi ne bo UZja. Pa bi bla tako vesela, če bi lahko malo pokukala, kaj dela moj pikec:), verjetno me bojo tehtali, pa merili, pa kri in vodo vzeli,...ti bom povedala, ko bo mimo;)

no lepo se mejte!

Tinka

LE&TA -> januarčice (6.7.2005 9:18:38)

Ste pa zgodnje, januarčice!!kaj ste že v službi? No jst sem končala delat do 24.8., dans se grem pa mal namočit u Strunjan, ker jutri bo spet dež, pa še NS mam ! Počutim se ok, kar se tiče hrane mi pa nič posebej ne paše, morda zjutri še nekako pol pa več ne , pa sploh ne vem kaj bi jedla! Sem šla 1kg dol. Sej pr mojih kg se 1 niti ne pozna!

Izkoristite lep dan danes in si pišemo zvečer!!:sloncek::sloncek::sloncek:

pinka1 -> januarčice (6.7.2005 9:20:21)

Hej. Včeraj sem imela NS. Super, super, super...Dr. Strahova je bila full zadovoljna s pikico in naj bi bilo vse OK.
Mož je bil čist navdušen ko sva prstke štela in podobno.
Drgač je pa nov PDP 18.1. - prej je bil 20.1.
Danes končujem 12 teden in sem zjutraj tud šefu v službi povedala.
Slabosti upam, da bodo mimo, ker sem kak teden ali dva čist OK, pol pa kak teden čist hin. sem že tud bruhala.

Nyah* -> januarčice (6.7.2005 9:39:14)

Hojla!

Jaz sem imela vceraj drugi pregled in spet sem videla svojo pikico, :bravo::bravo::bravo::bravo:. Joj, kolk je lustna, velika je ze 4.1 cm in je kar migala notri, ceprav jaz tega seveda se ne cutim. Dobila sem tudi slikico, na kateri lepo kaze eno rokico in eno ramo, pa nogico seveda, jo kar ne morem nehat gledat :bravo::bravo::bravo::bravo:.

Drugace je z mano vse ok, so me tehtali:ups:, pa pritisk pa kri pa vodo sem dala,..., v glavnem dobila sem materinsko knjizico in ze sedaj s epocutim kot prava mami!

NS imam danes dva tedna, na Jesenicah jo naredijo vsaki skoraj, zastonj, samo priti moram, pa bo. Upam, da bo vse ok!

Drugace sem v 11 tednu, pocutim se kar ok, kaksen dan niti ne, apetita se nimam tapravega, ampak to po mojem se pride!

Fajn da ste tudi ve dobro!:bravo::bravo::bravo:

Caffee, tudi jaz sem imela ZM 11.4., samo sem sele v 11 tednu, kler sem imela neredne O in :hudicek:, tako da, ne vem, kako se to steje! Od ZM 40 tednov, tako nekako!

Lep soncen dan vsem,

:nosecka: Nyah:rozica::rozica::rozica::rozica:

Nannn -> januarčice (6.7.2005 9:44:46)

Jutrooooo,

Berem ene imate kmalu NS ene ste ze mele...in se spomnim svoje NS ijojjjjj kr prec bi sla se na eno :)- Sem pa tudi jest ze sprasevala ce se ze vidi kaj spol pa je rekla dr.Strah da se zal ne vidi in da skupi noge drzi :)- in kaj se mi je vceraj zgodilo gledala sem slikco od NS in tok sem bila zatopljena v njo da sem videla jajcka in skoraj dol padla in se sama ne vem a mam previde al kuga mi je...moj se je samo smejal je pa res da se vidi da nekaj od telesca strli :ups: bom dala fotke gor upam da se danes pa boste se ve mal povedale...itak pa do rojstva ni 100%...

LE%TA uzivaj na morju in povej kako je bilo...tinkamiska prosim ce potem napises kaj se bo dogajalo na pregledu...ampak ziher me bo dala moja G na tehtnico in do sedaj kaze +1.5 kg :ups: in ful mi pase papat :ups:

Drugace pa sem danes veliko bolje in imam vec energije...jest mislim da je bil vreme kriv dva dneva...ker sem se res zelo slabo pocutila...

Lepo se imejte Nannn :nosecka:

renan -> januarčice (6.7.2005 9:51:27)

KOlikor jaz vem, jajčka v tem času še niso zunaj in niso vidna. Samo lulček se lahko vidi.

Nannn -> januarčice (6.7.2005 9:52:49)

Ja nimam pojma neki okroglega stran strli :)-

rija -> januarčice (6.7.2005 10:05:15)

Tudi jaz odštevam dneve do NS: še dva dni! Za spol pa bom definitivno vprašala, če se bo le videl. Taka presenečenja mi ne pomenijo nič. Sem preveč radovedna in raje vem vse naprej.

štručka -> januarčice (6.7.2005 10:20:42)

Jest pa še ne vem, če bom, ali ne bom vprašala za :modri::roza:. Moj pravi da ne bo, ker on baj že ve, da bo fant:)-

Fračica -> januarčice (6.7.2005 11:49:42)

Pozdravljene!

Po dolgem času se vam spet javljam. Danes sem imela NS v Mb pri dr. Japlju. Je bil ful prijazen. Samo mali je tak migal, da mu ni mogo zmerit NS. Ni se hoto prav postavit, tak da sma z :love: hodila okoli, pa po stopnicah gor in dol, pa na WC in še vedno nič. Pol pa smo naredili vaginalni pregled in čez nekaj časa mu je uspelo zmeriti NS. Vse je bilo OK.9nebesa9nebesa9nebesa

Moj :love: me je spremljal in sedaj je čisto zmešan, ker ga je prvič videl. Je reko, da že dela trebušnjake in da bo atlet, ker je tak fejst telovadil.

:bravo::bravo::bravo::bravo:

AlenkaIST -> januarčice (6.7.2005 13:27:34)

Za tiste, ki se sprašujete kako je s tedni. Sem nekje tu gor našla med pogovori...:sloncek:
1-4t = 1 mesec
5-8t = 2 meseca
9-12t= 3 meseci
13-17t = 4 meseci
18-22t = 5 mesecev
23-27t = 6 mesecev
28-32t = 7 mesecev
33-36t = 8 mesecev
37-40t = 9 mesecev
Eni so dolgi 3 tedne, eni 4. Pojma nimam zakaj.
Pa lp :nosecka:

štručka -> januarčice (6.7.2005 15:07:06)

Zato, ker imajo meseci 30 ali pa 31 dni.

En teden ima 7 dni in, če bi želeli računat, da ima 1mesec 4 tedne, bi to pomenilo (4x7=28), da ima vsek mesec 28dni. Ker se v devetih mesecih nabere precej dni ostanka so to dodatni tedni...

se pravi: če rečem, da sem noseča 20 tednov, to ne pomeni, da sem noseča 5 mesecev (20:4), ampak 4 mesece in dobra dva tedna.......najboljeje preštet tednena koledarju:zmeden2:, ker pravega računa ni. Pa če šteješ poleg še kakšen "kratek februar se spet hitro zaračunaš....

štručka -> januarčice (6.7.2005 15:08:11)

Ne vem, kako se je tale 8)znašel v zgornjem postu...namesto njega bi morala stati 8

LE&TA -> januarčice (6.7.2005 18:09:51)

Ojla, sem že nazaj z morja, sve ble z mamo v Hotelu v Strunjanu v bazenu, ker je morje zanjo premrzlo, pa še po teh deževnih dnevih. Je pa fajn, ker je morrska voda. Naplavale smo se, pol me je pa povabla na ribe! MMMMMmmmmm so ble dobre. Če si na obali morš jest ribe!

Počutje je super, sploh pa komej čakam jutri na NS, bom takoj ko pridem poročala!

Mejte se in božajte svoje bušije!!:sloncek:

renan -> januarčice (6.7.2005 22:05:53)

Joj kako ti zavidam, da si tako blizu morja...Upam, da ga bom jaz vsaj par dni okusila letos...

Lahko noč vsem in vašim otročkom!

Stran: [1]