Kvalitetno mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Nikica -> Kvalitetno mleko (5.7.2005 21:08:27)

Najino dojenje izgleda tako: dojiva se dvakrat zjutraj (ob 6 in okrog 9), potem okrog pol 15, zvečer okrog 19. ure, po možnosti še okrog 21 in ponoči enkrat do dvakrat. Danes pa je bil ves čas siten in sva se dojila miljonkrat. Ali lahko dojim čez dan n-krat, pa bom imela zvečer dovolj mleka, da bo spal dolgo? Ali tako hitro nastane mleko tudi, če se poruši vsakdanji ritem? Vem za ponudbo-povpraševanje, ampak ali to velja tudi za razmik med nekaj urami. Ali v tako kratkem času nastane dovolj kvalitetno mleko, če so prsi navajene na drugačen ritem polnjenja? Mimogrede, je tudi že gosto hrano, star je 7 mesecev. Ali dojite svoje 7-mesečnike še tako pogosto?
Hvala za odgovore.




Willson -> Kvalitetno mleko (5.7.2005 21:13:45)

Mleko, se nikdar ne dela na zalogo, ampak sproti. Občutek polnih prsi, daje sprednje mleko,s katerim se otroci odžejajo, zadnje mleko, pa je energijsko zelo bogato. In, ja mleko se dela tudi tisti trenutek, ko dojenček sesa, in več bo na prsih več bo mleka. Sem pa tudi jaz mojo pri 7 mesecih še kar pogosto dojila, sedaj pri 9 mesecih, pa se je začela bolj cartat, kot jest. Lp




eva1 -> Kvalitetno mleko (5.7.2005 21:37:15)

Moj bo sicer star 4 mesece, vendar se včasih dojiva 5x na dan, včasih pa 12x! Pa takrat ko se 12x opažam, da imam ponoči ful več mleka in prsi čist trde(ponoči se ne doji več)! Se pravi, več k boš dojila, več bo mleka!




Lauri mauri -> Kvalitetno mleko (5.7.2005 22:07:05)

Midve z mojo :duda: se še vedno dojiva na 2 - 3 ure (bolj na 2). Pri meni se mora mleko res sproti delati.
Zelo fajn nama je šlo na začetku, jaz sem pila res res veliko. Ko sem nekako manj pila, sem opazila da je dalj časa morala sesati, da je priteklo in seveda je bla vsa živčna in :((. Ko sem ponovno začela bolj piti, je bilo bolje. Sem pa opazila, da je več mleka in hitreje priteče, če 2x dnevno pijem kavovino Divko (po 4 dcl). Verjetno ti nisem ravno odgovorila, a mogoče pa le...




Talija -> Kvalitetno mleko (5.7.2005 23:06:45)

Moj je star 6 in pol mesecev, tudi že poskušamo z gosto hrano- a dojiva se non stop- celo ponoči včasih tudi po petkrat.Ob dojenju se mi zna včasih zvijat nazaj in tiščat prste v usta(prej tega ni počel),tako da ne vem več v čem je stvar. Čisto sem že izčrpana- ne vem več kam to pelje, a upam, da je to le prehodna faza, ki bo minila, ko bo dobil prvi zob?- Žejen ni(podnevi mu dodajam tudi vodo po žličkah).
Kako naj dosežem, da bo spet prespal noč kot je to že včasih znal pri štirih mesecih? Danes sem celo za poskušnjo premaknila posteljico na drugo mesto.Kaj predlagate? Hvala za odgovore.Sorry, ker sem se priklopila na tvojo debato Nikica.




Stran: [1]