Antilopa -> RE: ustanovitev d.o.o. (23.2.2010 12:12:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Razmišljam o ustanovitvi d.o.o., pa me zanima, če je med vami katera, ki je v zadnjih 3-eh letih ustanovila družbo, pa ne mislim kot podružnico že neke obstoječe gospodarske družbe, ampak, da je začela čisto sama "iz podna", tako, da je naredila poslovni načrt in raziskavo trga. Zanima me pa še ena čista osnova, pa ta moment nimam časa brskat po ZGD-ju: ali osnovni kapital družbe/podjetja lahko predstavlja tudi premično/nepremično premoženje? In podvprašanje: ali je osnovni kapital (mišljen monetarno) lahko tudi zakreditiran znesek ali morajo biti zgolj lastna/vložena sredstva? Aha, pa še: ali vam je glede papirjev (ustanovitveni akt in ostalo) pomagal kakšen pravnik/odvetnik/notar..? In koliko časa naj bi "vzel" dobro pripravljen poslovni načrt? Jz sem si sicer postavila obdobje 6 - 12 mesecev za raziskavo trga (tujina) in izdelavo poslovnega načrta, pa ne vem, ali sem si časovni okvir postavila realno ali ne?....Uf..kar nekaj vprašanj, pa še kakšnega imam na zalogi.. Lahko je premično oz. nepremično premoženje... do višine osnovnega kapitala. V prejšnjem zakonu je bila drugačna ureditev. Nadaljnjega vprašanja pa ne razumem. Ti se lahko zakreditiraš za osnovni kapital kot fizična oseba... kot podjetje ga pa itak še ne boš dobila, ker še ne bo ustanovljeno. Saj nikogar ne sme zanimate, od kje tebi sredstva, to je čisto tvoja osebna stvar. Za samo ustanovitev pa je res najboljše, da se obrneš na kakšnega dobrega notarja. Dober poslovni načrt lahko narediš tudi v krajšem času, če imaš za to primerno orodje, tako da se mi zdi 1 leto skoraj preveč. Vse pa je odvisno od tega, na kakšen način ga boš delala in kako zelo se ti mudi. Za kakšno vprašanje z zvezi s poslovnim načrtom pa se lahko obrneš tudi name [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|