Želvi -> RE: Elektronska varuška- katera je ok? (6.4.2010 10:48:48)
|
Tudi mi imamo AC401 in je res zakon. Kljub temu, da sva vedela da bo spala zraven naju sva AC kupila že pred njenim rojstvom in ga tako 9,5 mesecev uporabljamo vsako noč. Za naju so bile in so tako noči veliko bolj brez skrbi, ker veš da je še dodatno varovalo, ki te opozori če bi bilo slučajno kaj narobe. Marsikomu se namreč zdi ta naprava nepotrebna in da povzroča le nepotrebno paniko, a sama sem bila nekaj dni po porodu urgentno sprejeta nazaj v porodnišnico zaradi poporodnih težav in sem bila v sobi z mamicami, ki so imele ob sebi nedonošenčke (tistih nekaj dni pred odpustom) in ti imajo v posteljicah podobno napravo. In medtem ko so naše štručke spale, smo se mamice med seboj pogovarjale in se je eni izmed njih vklopila ta naprava, ker je imela dojenčica zastoj dihanja. Sicer je bilo to le nekaj sekund in je zadostovalo to, da jo je mamica vzela v naročje in je bilo vse ok, a če te naprave ne bi bilo... Zavedam se da je dihalna stiska pri nedonošenčkih običajno večja oz. pogostejša, a kljub vsemu. Pri nas se je naprava v prvem mesecu in pol vključila trikrat. Najina princeska (je donošena-rojena na PD) je na srečo dihala, a tako plitko, da naprava tega ni zaznala in se je vklopila. Jaz sem ji samo položila roko na trebušček jo božala in dihanje je postalo spet normalno. Sicer naj bi bilo to pri dojenčkih dokaj pogosto, a pri vsem tem se vseeno vprašaš kaj pa če...Koneckoncev neglede na to, da mamice tudi med spanjem z enim ušesom stalno spremljamo kaj se dogaja z našimi zakladki, še vseeno spimo in ne moremo spremljati kaj vse se res dogaja, sicer pa za takšne dogodke niso potrebne ure temveč sekunde. Zame in za nas je AC res zakon in sem mnenja, da če so straši pripravljeni toliko denarja nameniti za razne "fensi šmensi" vozičke, pa take in drugačne dodatke, pa vse kar je trenutno in, da naj se mogoče raje odločijo in namesto kakšne nepotrebne stvari raje namenijo denar za AC. Midva sva ga novega kupila preko e-baya iz Anglije in naju je s poštnino vred prišel 110 €, kar je pa primerljiva cena z malo boljšimi navadnimi elektronskimi varuškami. Naj povem, da to je samo moje mnenje in moja/naša izkušnja, seveda pa se vsak odloča sam in naredi tako kot misli da je prav. Koneckoncev vsi delamo le za ne le dobro temveč najboljše naših sončkov in edino to šteje.
|
|
|
|