Poka -> Parket oreh (23.2.2010 7:27:40)
|
Mene pa zanima, če ima katera parket oreh in kako se v resnici obnese. Všeč mi je barva oreha, ki je nekoliko sivkasta, ampak pravijo, da je pa mehek in da ga je treba pazit. To je pri meni malo problem [sm=jezicek.gif] Nekateri parketarji pravijo, da je pa vse odvisno od premaza laka - in da se da z lakom tudi nekoliko vplivat na odtenek. Lak in barve sploh ni problem, ker jih bova sama nabavila zelo ugodno. Potem sva pa gedala parket jesen, ki naj bi bil iste trdote kot hrast, pa toplotno obdelan, tako da pride ravno prav temen odtenek in sivkast, ampak v sobi, kjer smo gledali parkete, se mi je zdelo, da ne vidim prave barve, ko so nama pa dali vzorec za domov, se mi pa zdaj zdi ful rdečkast. Ker bo zraven kamen bež barve, se mi je zdelo, da ne paše skupaj oziroma, to ni to kar hočem - moj pa pravi, da se so se zmotili in dali napačen les. Druga možnost je navaden hrast, ampak je pa res presvetel - če bi se dalo popravit z barvo. Zmenili smo se, da prineseva kos lesa tja kjer delajo barve in bodo pobarvali ter naredili vzorec. Je pa cena hrasta smešno smešno nizka v primerjavi z drugimi vrstami parketa[sm=smiley36.gif] Kaj predlagate? Ima kdo oreh ali jesen?
|
|
|
|