Nadomeščanje obrokov (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


janja.k -> Nadomeščanje obrokov (22.2.2010 22:38:16)

Zanima me kako hitro posamezne obroke dojenje nadomestiti z drugo hrano. Kdaj otroka podojiti le še 2x / 1x na dan? Koliko obrokov goste hrane in koliko obrokov mleka (dojenje) naj bi imel otrok pri 7 mesecih?
Hvala in LP




vanilla -> RE: Nadomeščanje obrokov (22.2.2010 23:19:43)

Mi smo hitro nadomestili obrok - že v enem tednu... Prva dva dni sem bla bolj previdna in ji dala samo par žlic, da bi vidla kakšno reakcijo. Potem sem ji dala še mleko. Tretji dan je že več pojedla in sem tudi manj mleka dala... Potem pa sem kar pustila, da je pojedla kolikor je hotela in to je bilo že čez 100ml. Mleka nisem več ponujala... Pojedla je potem vedno več, do 200ml.
Lahko da boš nadomeščala obrok cel mesec, ker otroci različno sprejemajo hrano.

Dojenje čez dan pa je čist od tebe odvisno. Če se odločiš, da boš obrok v celoti nadomestila, potem ga pač nadomesti in ne doji več potem. In potem vsak naslednji obrok. Nazadnje prideš kao tako, da dojiš lahko še zjutraj in zvečer. V bistvu je čisto od tebe odvisno kako se boš odločila.

Naša je pri 7 mesecih imela nasl. obroke GH:
dopoldansko malico (sadje), kosilo, popoldansko malico (postopno uvajanje skut in jogurtov, ampak ni preveč marala na začetku). Večerja in zajtrk sta bila pa mleko. Je pa mleko skoraj v celoti zavrnila konec 7. meseca, zato sem večerjo nadomestila z mlečno kašico. Flašo mleka spije le še zgodaj zjutraj.

Koliko obrokov GH ima otrok pri 7 mesecih je čist odvisno od tega kdaj si začela uvajat GH. Nekdo, ki začne pri 4 ali 5 mesecih ima sigurno že drugače urejene obroke GH kot nekdo, ki začne po 6. mesecu.




ledenaa -> RE: Nadomeščanje obrokov (23.2.2010 8:02:10)

Mi smo se do 13 meseca po vsakem obroku podojili in tudi vmes




Urska09 -> RE: Nadomeščanje obrokov (23.2.2010 8:39:53)

Naša je zelo hitro sprejela GH. Pri 8,5 mesecih smo imeli že 3 obroke GH, dojila pa se je še vedno najmanj 5-7x v 24 urah. Nikoli se ni dojila samo zaradi lakote. Pri cca. 11 mesecih se je dojila še 3x, pri 11,5 pa se je dobesedno čez noč sama odstavila.





ninca19 -> RE: Nadomeščanje obrokov (25.2.2010 19:21:51)

mi smo že od 6. meseca na vseh obrokih goste hrane, brez dodatnega dojenja. pri devetih mesecih smo še čisto opustili flaško, ki je bila večerna rutina. in je čisto zadovoljna. po moje, če lepo sprejema gosto hrano, lahko otroku hitro zamenjaš obroke. itak bi naj pri cca. 9 mesecih jedel že isto kot odrasli, samo prilagojeno njemu. moja je že z nami kosilo, stara pa je 10mesecev.




anžetka -> RE: Nadomeščanje obrokov (25.4.2010 22:00:20)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Mi smo se do 13 meseca po vsakem obroku podojili in tudi vmes


Ledenaa, pri nas je skoraj enako. No, moj je star 8m10d in se zjutraj doji, potem dobi zajtrk, gre spat in zaspi samo na joški (se pravi, nekaj tudi še poje takrat). Ko se zbudi, dobi malico in ko gre spat, joško. Sledi kosilo in potem spet joška...za večerjo pa spet joška, ampak konkretno poje, potem pa zaspi. Ponoči se pa tud vsaj 2x zbudi za jest. Me ne moti, da tolikokrat dojim, moti me, da drugač ne more zaspat...Kako je bilo, ko je blo treba it v vrtec? Ker mene samo to skrbi...da ga ne bom mogla v tem času navadit, da bo sam zaspal...
Sem mogoče zašla mal s teme, ampak vseen...




Stran: [1]