Taddy78 -> RE: Učenje sedenja in kobacanja (24.2.2010 10:46:51)
|
Sicer nisem ravno taprava oseba za to temo, ampak bi vseeno rada nekaj dodala. Najprej me najbolj moti to, da marsikatera omenja "stare čase". Ti so mimo. Sploh ni primerjave in mislim da bi že bil čas, da začnemo živet v tem tisočletju. Katy78 sicer ne vem kako naj to napišem, ampak dala sem odgovor na spodnji temi 10.mesečnik. Kot sem omenila sama se nisem nikoli obremenjevala z nekimi razpredelnicami, ampak roko na srce, se nisem rabla, ker je bilo vedno vse vredu. To da pa otrok pri 10.mesecih nič ne zna in mamica reče, da ve da je vse vredu...oprostite, ampak tu nekdo nekaj ne dela prav. Ali je slep P, ali pa se slepi kdo drug. In se popolnoma strinjam s tvojimi prispevki. Mamice ne se slepit, da je z vašim otrokom vse vredu, če ni. In če vas P pošlje v RA, četudi brezveze, ste lahko srečne, da ji ni vseeno za vašega otroka. Da se vrnem nazaj na to temo. Če se otrok normalno razvija, ne vem zakaj bi ga starši morali česarkoli učit. Naš je splazil dokaj pozno, tudi shodil, ampak je pač bil vedno tak, da je hotel vse sam. Domači so ga že pri 10.mesecih vodili po rokah, češ, da bi se že moral naučiti hodit (stari ludi ja), ampak mu ni bilo. Poznam kar nekaj otrok ki sploh niso plazili, so pa že pred enim letom hodili, pa tudi punco, ki ni plazila in shodila komaj pri 16.mesecih-ampak zaradi teže. Lahko še napišem primer sosedov. Tamala je nekaj dni narazen z mojim sinom, dokaj hitro se je začela kazat razlika med njima. Vedno so mi govorili, joj, kak je tvoj tamali napreden (tako je če se slepiš), je pa njihova punca zelo zelo zaostajala. Ne vem, kdaj so jo začeli vozit na terapije, mi jih je nerodno vprašat. In glede na to, da punca že po videzu zgleda malo drugačna, je pri 2.letih komaj shodila (nikoli ni plazila, ampak puzala kot vojaki), pri 4.letih še ne govori. Ampak je baje vse vredu z njo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|