Anonimen -> RE: razočaranje na uz (23.2.2010 7:33:54)
|
Da ti jaz povem mojo izkušnjo: 1 postopek: 2 ampuli menopurja - na prvem UZju je bilo videti cca. 30 drobnih foliklov, se niso niti dali zmerit, tako so bili majhni. Isto drugi, tretji, četrti Uz. Šele nekje na 5 so začeli počasi rasti in ko so bili veliki nekje 14 mm, so potem na naslednjem UZju zrastli že skoraj na 20. Punkcijo sem imela šele nekje na 20 dan ciklusa! Zaradi velikega števila foliklov (40-50) sem mela delno punkcijo. Na koncu 7 celic, 2 oplojene, na 5 dan me ni počakala nobena in sem ostala brez ETja, hiperstimulacija. 2 postopke: 1 ampula menopurja - prvih 14 dni sem se pikala, hodila na UZje, kjer ni bilo nobene spremembe - še vedno ogromno drobnih foliklov. Ker so vedeli, da mi ne smejo dati 2 ampul menopurja, sem dobila 1,5 Gonala. Prvi UZ po gonalu je pokazal 3 folikle, na zadnjih UZjih je bilo 7 foliklov, ostalo drobni. No, na punkciji sem pridelala 10 celic, 7 se jih je oplodilo, 2 sta me počakali do 5 dne in jih sedaj pridno grejem. Skratka, kaj ti želim povedat: včasih je boljše imeti manj foliklov. Ker ko ti pri punkciji 40 foliklov rečejo, da je samo 7 celic, kasneje pa niti ni ETja, se ti "zruši" svet. V drugem postopku sem bila tud sama ful zaskrbljena, ker me je bilo strah, da je malo foliklov - samo 7 - in sem razmišljala, da bojo najbrž samo 2-3 celice, da bo premalo... In kasneje je bil rezultat 200% boljši kot prvič. Tako, da kar pogumno!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|