Marsy -> RE: Pa naj mi že nekdo pove.... (27.2.2010 23:37:17)
|
Pa se bom še jaz oglasila. Imam zdajle navdih in malce prebiram tele debate o hujšanju. Ne želim izpasti 'pametna', mogoče bo dejstvo dovolj zgovorno: sem mamica 17-mesečne hčerke, med nosečnostjo sem pridobila 8 kg in slabe 3 mesece po porodu mi ni nihče verjel, da sem rodila. Kljub tako malo pridobljenim kilogramom nama ni nič manjkalo - mogoče celo nasprotno; hčerka je ob rojstvu merila kar 56 cm. Mogoče vam to lahko malo zaupanja, da nekaj pojma o prehrani imam. Predvsem bi poudarila tole dejstvo, ki se vam bo morda zdelo skregano z vso logiko: Rediti se začnemo ponavadi takrat, ko nam nečesa v prehrani PRIMANJKUJE. Lahko je to nek vitamin. Takrat se nam apetit poveča, ker bi telo rado dobilo tisto, kar potrebuje. Mi začnemo jesti več, vendar navadno ne posežemo po tistem, kar potrbujemo. Apetit ostaja, mi jemo in jemo, 'posledice' se kopičijo. Ko se odločimo hujšati, naredimo še večjo napako - začnemo jesti še manj, s čimer zmanjšamo še tisto dobro (ne samo slabo), kar nujno potrebujemo. Saj tehtnica pokaže manj; ker telo porablja hrano iz mišic. Ali se kdaj katera vpraša, ko tehtnica pokaže manj, česa je pravzaprav manj? Vode? Mišic? Blata v črevesju? Maščobe je redko kdaj res toliko manj, kot pokaže tehtnica. Zato so tudi ločevalne diete napačna izbira prehrane. Ker telesu tudi tukaj ne damo vsega, kar potrebuje. Tista dieta bo uspešna in naredila trajne rezultate, ki je primerna in izvedljiva za celo življenje.
|
|
|
|