kopalnica in les (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> kopalnica in les (5.7.2005 16:29:44)

Punce zanima me, če ima morda kaj izkušenj z lesom v kopalnici, namreč na vidiku imamo verjetno nov domek, pa so mi v bistvu všeč kopalnice kjer so tla iz tikovine...pozna kakšna dobro spletno stran, kjer bi videla kakšno dobro idejo za kopalnico???
Vesela bom vsake ideje...

Anonimen -> kopalnica in les (5.7.2005 19:32:26)

Za tla ne vem, imamo pa mi les na stropu že 20 let in razen tega, da je ratal temnejši, ni nobenih problemov, če misliš zaradi vlage.

Po tleh sem ga pa enkrat videla, pa se mi ni dopadlo, ker sem se skoz bala, da ne bi slučajno kašna kapljica z mene na tla padla, čeprav so mi zagotavljali, da ne bi škodovala. :zmeden2:

rija -> kopalnica in les (5.7.2005 19:51:52)

poglej na www.wohngesund.com
je sicer les okrog bazenov, ampak je tam še bolj mokro.Mi smo se odločili za les v kopalnici in okrog bazena in sicer bangkirai.

Magi* -> kopalnica in les (5.7.2005 20:06:20)

nov domek, a? prav fino. mi sicer nimamo lesa v kopalnici, mi je pa zelo všeč. lahko ti samo povem, da imajo veliko tropskih lesov v Astri-chemo v BTCju (nasproti City Parka) ali pa v Kranju v trgovini, pardon eksperimentalnem studiu PREHOD (www.prehod.si). v slednjem znajo tudi dobro svetovati o načinu polaganja, vrsti lesa... je pa precej drago.

Joe -> kopalnica in les (5.7.2005 20:26:25)

Uporaba eksotične vrste lesa v vaši kopalnici ali okrog bazena pomeni prispevek k uničevanju deževnega gozda, kar mnogi štejejo za prihajajočo globalno katastrofo. Tam namreč sekajo celote površine, ne pa posameznih velikih dreves.

Tudi s tem bi bilo dobro računati.

Anonimen -> kopalnica in les (5.7.2005 21:49:19)

Ma se da tut navaden les (hrast..) v kopalnico položit, s tem, da je par cm dvignjen od podlage in obojestransko "impregniran" - mislim, celo, da je nekako posebno obdelan prav z namenom za polaganje v vlažne prostore. Teak je pa, kot je meni znano, svinjsko drag (ena nepreverjena info. da stane 1m2 tudi do 100 tisočakov:zmeden::zmeden:). Res pa je tudi, da eksotični les pripomore k uničevanju gozdov, kot pravi Joe, zato so tudi cene tega lesa (ne)primerno visoke. (ne odtehtajo škode..)

Tudi meni osebno niso všeč "klasične" kopalnice, tudi jz imam namen svojo kopalnico kombinirati z naravnimi materiali. Premišljevala sem celo, da bi po tleh kopalnice položila kar prodnike, ki se jih dobi ob savi..(zastonj material :)-

Joe -> kopalnica in les (5.7.2005 22:08:48)

U, caffe, to je pa dobra ideja! Talno gretje, čezenj plast prodnikov, povrhu pa pohodno steklo. Cena te "eksotike" bi bila odvisna pravzaprav le od stekla.

Anonimen -> kopalnica in les (5.7.2005 22:17:46)

..škoda samo, da moj dragi ni preveč navdušen nad mojimi predlogi..On bi ploščice ..:grrr:

Joe -> kopalnica in les (5.7.2005 22:28:45)

Ja, in?!?!? 8)

Anonimen -> kopalnica in les (5.7.2005 22:32:34)

..seveda bo moja obveljala..

rija -> kopalnica in les (5.7.2005 22:48:31)

caffee, a so ti prodniki popolnoma beli? prav take namreč iščeva?

rija -> kopalnica in les (5.7.2005 22:49:59)

Se strinjam Joe. Ampak potem pa več skoraj ničesar človek ne sme kupit. Vse je za nekaj dobro, za nekaj slabo.Samo potem ti tudi v Ikeo več ne smeš, ti iz ikee pa namreč poceni delovno silo grdo izkoriščajo. Tako je pač življenje.

Joe -> kopalnica in les (5.7.2005 23:15:34)

Življenje je takšno, da so ljudje pripravljeni delati za tak denar, pa še kar zadovoljni so, da so sploh dobili delo. Delajo pa - poleg Daljnega vzhoda - tudi v Romuniji, Španiji, Poljski, Italiji itn. Seveda bi delavci morali dobiti več od celotnega izkupička, tako v tujini kot doma (lastnik Ikea Family je bogatejši od Billa Gatesa). Žalostno pa je, da bi jim brez sedanje plače bilo še veliko slabše. Ikea vsaj propagandno izjavlja, da ustanavlja šole in malo poflikava okolje.

Torej ni res, da bi ne smel ničesar kupiti. Res pa je, da Ikea izriva in uničuje manjše proizvajalce pohištva. Če bom kdaj kupoval kaj trajnejšega, bom skočil pogledati v Paron v Laškem, čeprav imajo fancy cene (ja, in tudi tam ne delijo dela dobička med delavce).

Največji problem, pa ne samo Ikeje, je to, da so glavne firme postale PREVELIKE in prevplivne in da meljejo konkurenco. Če najdeva kdaj kakšno domačo robo primerljive všečnosti in magari višje cene, vzameva njo. Sploh pri živilskih izdelkih.

Tudi kolegi, ki so podrli tropski les, so malo dobili od kvadratnega metra, divji Indijanci pa so izgubili nove mega-hektarje. Meni osebno ne bi bilo všeč, če bi imel doma tropski les, iz napisanih razlogov.

Tudi to vem, da je najbolj ekološki človek nerojeni ali vsaj mrtvi človek (razen, če posameznik prepriča toliko drugih ljudi k ekološkemu ravnanju, da zmanjšanje njihovega deleža pokrije njegovo govno). Tako daleč ne bom šel.

Ljudje imajo jako malo izbire, narava pa sploh ne.

Joe -> kopalnica in les (5.7.2005 23:25:13)

Gandi je modro rekel:

"Karkoli boste storili, bo nepomembno, a je zelo pomembno, da tisto storite."

OK, ni mislil ravno umorov in bedarij, ampak dejanja, ki izhajajo iz posameznikove etike in prepričanj. Moja diplomska bo npr. ZELO nepomembna, pa je zelo pomembno, da jo grem zdajle popravljat. Lahko noč.

Anonimen -> kopalnica in les (6.7.2005 7:47:44)

Rija, v vseh barvnih odtenkih, vendar večinoma so beli. Lepi pa so tudi prodniki tufa (vulkanska kamnina), ki so v vseh odtenkih zelene.

Magi* -> kopalnica in les (6.7.2005 9:15:45)

caffee, edini problem pri prodnikih zna biti, da moraš najti takega mojstra, ki ti bo znal to naredit. moje izkušnje so žal take, da imajo dostikrat težave že z "klasičnimi" materiali, ki jih želiš malo bolj "neklasično" vgraditi.

sicer gre pa v kopalnico lahko tudi kak sibirksi macesen ali verjetno še kak drugi les, ki je bolj odporen na vlago. je pa pri lesu itak tako, da kupujemo izdelke iz furnirja in smo potem zadovoljni, da ne uničujemo dreves. v bistvu pa je tudi to zmlet les (tako prof. Suhadolc). je pa les obnovljiv vir, le da je nam (beri: ljudem) malo mar in seveda gozdove obnavljamo samo pred domačim pragom, tropske gozdove pa krčimo, kot bi bili neomejeni vir in kot, da to ni pred našim pragom.

rija -> kopalnica in les (6.7.2005 10:01:47)

Joj, Joe, tole je pa malo preveč filozofsko za te poletne dni. Take težke misli bom prihranila za zimo...
Z vsem se strinjam s teboj, samo saj veš, daleč od oči, daleč od srca. Na žalost. Pa kot sem že napisala: tako je pač življenje, samo jaz in ti ga ne bova mogla spremeniti, drugim pa se bo še naprej žvižgalo za vse skupaj.
Sicer pa je bangkirai indijski les...

Joe -> kopalnica in les (6.7.2005 12:45:03)

Hej, Rija! Eno lipo na vrt za lepoto in senco, pa familijo spodaj! Danes je že pravi dan za takšno mesto.

rija -> kopalnica in les (6.7.2005 13:04:36)

Bomo pet lip posadili, ko pa tako lepo dišijo! Familijo pa še čakamo, da zraste...

Magi* -> kopalnica in les (6.7.2005 13:14:42)

ja, lipe pa res lepo dišijo...

Anonimen -> kopalnica in les (6.7.2005 13:30:16)

Takole po pravici povedano niti nisem toliko razmišljala na kakšen način pride ta les do nas in kaj pomeni to za okolje, sem na čase malce kratkovidna, po drugi strani se pa človek vpraša v bistvu kaj je danes sploh še takega da je iz/na/v okolje neoporečno, neškodljivo tako za nas kot za okolje samo... Hvala za nasvete, mnenja in opozorila, kot kaže se bomo resnično selili v nov domek :):) in bomo našli neko srednjo pot...lep dan vsem...
:)8)8):ups:

Stran: [1]