|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko hoje zdrzi 2-letnik?
22.2.2010 8:06:23   
barni
Povejte mi iz lastnih izkusenj, koliko hoje na psrehodu zdrzi 2-letnik preden zacne dvigovati rokice, da ga je treba nest?

VEm da je velikokrat pac njhova kaprica, da ne bi vec hodili, ceprav bi se lahko, samo kdaj pa je tista tocka, ko res ne morejo vec? VEm, da vsak drugace, samo nekaj groba ocena koliko casa lahko priblizno hodi, pa verjetno obstaja.

Vase mnenje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko hoje zdrzi 2-letnik?
22.2.2010 8:12:24   
ledenaa
2km do cilja in potem še nazaj.S tem da smo imeli pol urni počitek
je pa res da ga v 99% pikne in drugače že po 5 min reče da je utrujen user posted image
zato je treba včasih animacijo delat na sprehodihuser posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2010 8:59:14   
ksenija12
To je različno od otroka. Sicer vem, da je v knjigi Z otroki v gori na prvi strani opisano, koliko hoje je primerno za posamezno starost, samo se sedaj ne spomnim. Lahko ti povem na našem primeru - ko je bil starejši star dve leti, je šel iz centra Ljubljane peš na Ljubljanski Grad, pa nazaj do doma, vsega skupaj je hodil cca 2 uri z vmesnimi počitki. Obožuje hojo, sedaj je pravi mali planinec pri dobrih treh letih in z veseljem maha po hribih ko gremo. Najmlajši pa hodi po ravnem dobre pol ure pa bi se že nesel:), smo ga malo razvadili, nosili v nahrbtniku. Po mojem mnenju otroci pri tej starosti (pa tudi kasneje) potrebujejo neko motivacijo, animacijo kot je že ena zapisala. Spet primer - včeraj, ko je bil sonček smo šli na malo daljši sprehod po ravnem in najmlajši bi se že nesel...nato smo se zapletli v pogovor in igro s sencami-mali je na poti ves čas 'lovil' svojo senco, potem je 'ona lovila njega', potem sta se z bratcem skupaj hecala s sencama in hodil je več kot uro in pol brez problema, ampak smo ga zamotili. Je pa odvisno tudi od starša - če bi rada, da čimveč sam hodi, ti predlagam, da ko zajoka, ga ne dvigneš, ampak vztrajaš, da še malo hodi - lahko mu pomagaš tako, da ti da roko. In greste raje na krajši sprehod, ampak striktno brez nošenja. Nekajkrat bo jokal in trmaril, da bi se nesel, potem pa se bo navadil in bo hodil. Midva jima recimo za nagrado, ker hodita in vztrajata na koncu poti poleg jabolk ponudiva zmeraj košček milke z rozinami in lešniki (rečeva da zato, ker sta porabila veliko moči in energije). In sta tega zelo vesela (drugače se izogibamo sladkarijam..)

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2010 9:05:50   
mojcaziga
Se mi zdi, da je veliko odvisno od otroka. Naš je bil na nogah že od 9. meseca, non stop. Ko je shodil samostojno, smo lahko voziček kar pospravili, ker je tako tečnaril noter, hodil pa je lepo. No, tam okoli dveh let ga je bilo res potrebno animirati, ampak je hodil kako urci, dve, brez problema. Seveda pa smo vedno poskrbeli, da smo imeli pijačo s seboj.

lp

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2010 9:22:08   
livia
Naša je bla glih kar 2 leti. Je bolj lene sorte in že pred vhodom dvigne roke. user posted image
V vrtcu je verjetno drugače, ker je nima kdo nosit.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2010 9:39:50   
mateyka
naša bolj nič, ker ve da jo lahko kdo nese ali voziček pelje - je bolj lene sorte. ok, kakh 500-1000m je rekord user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2010 10:35:36   
Anonimen
Moja 20 mesečnica je pravi pohodnik. Prosi da gremo hodat, prehodila pa je največ v kosu reci piši 5 km. Vozička praktično ne uporabljamo že od 15 meseca. user posted image

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2010 11:09:59   
Soncnica Sandra ***
Naša je pri 16ih mesecih prehodila dobre 3km, s tem da je imela počitek na polovici poti za malico. Je pa pot gozdna, ki se vzpenja in spušča. Moram pa povedat, da je to prehodila in še prehodi samo z dedijem. Če gre z nama tudi začne na pol poti sitnariti, da naj jo kdo nese user posted image . Z dedijem pa vsa ponosna hodi user posted image

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2010 13:36:31   
teja28
odvisno od otroka, od dneva, od razpoloženja...  v kilometrih sicer težko rečem, ampak ponavadi hodi eno ali dve uri. Sicer v svojem tempu, seveda, mi se mu pa pač prilagajamo. KO ima dovolj, da jasno vedet user posted image

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.2.2010 13:49:11   
Jessy
Jaz sem voziček že pri letu in pol pospravila in sem jo vodila le na sprehode. Pri dveh letih sva hodili tudi po 2 uri, medtem časom pa naredili cca 2 km, morda kaj več, čisto odvisno od dneva. Včasih je bila bolj hitra in pri volji, pa sva se zato dlje sprehodili, kot takrat, ko ni bila na volji. Res pa je, da je bil najin cilj vedno tam, kjer so igrala, tako da je z veseljem šla do tja, nazaj smo se pa že pregovarjali.
Pozneje se je začela tudi jokati, če sem ji samo omenila avto, ker ona je hotela povsod peš. user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.2.2010 14:44:41   
lana38
Naš je ster 2 leti in 2 meseca, pa gre včasih eno uro peš. Včasih pa samo par minut. Čisto odvisno od dneva.
LP

lana38

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.2.2010 17:21:07   
zinkazi
o tem govorim v knjigi. dobite jo v knjižnici.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.2.2010 22:33:44   
Najaa
Pri dveh več kot pri treh. user posted image
Naša je od kakega leta in pol samo še hodila. Veliko je prehodila, vmes je imela pavze s sokom pa kakšna klopca pa igrišče... Je pa na splošno res veliko sama hodila. Pri treh pa... bi se spet vozila in najraje vidla, da sestrico nesem, njo pa peljem. user posted image

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.2.2010 8:34:17   
misar
pri dveh letih prehodi cca 5km, če ima dober dan. ponavadi se mora pa vmes kaj dogajati. seveda je to tudi s kakšnim počitkom in bolj kot ne po ravnem. je pa potem res utrujena user posted image

< Sporočilo je popravil misar -- 27.2.2010 8:35:53 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.3.2010 21:02:39   
Taula
Moja ima 22 mesecev...lenušček.Po 200 m dviguje roke in se dere. Oz še manj. Sam, to je še ok. Samo sedaj ima fore ko se kar usede na tla. Sredi pločnika, ceste če je treba.user posted image

Če pa gre z mano v trgovino, jo pa nič nogice ne bolijo, bi pa tekla tam lahko do onemoglosti.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.3.2010 21:16:44   
Ulla80
Pri treh pa... bi se spet vozila in najraje vidla, da sestrico nesem, njo pa peljem.

pri nas je tud tkouser posted image brez slinga sploh nisem nikamor mogla z obema....zdej mi pa tamal pomaga potiskat voz, v katerem ula sedi user posted image

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.3.2010 7:14:49   
barni
Vidim, da so vasi otroci pravi pohodniki. Ocitno je samo nasa bolj lene sorte in ji ni toliko do hoje. Vcasih ko ji recem ce greva ven, pravi da ne, da bo raje domauser posted image

No ja, sej ko ima druzbo na sprehodu gre tudi pes in to precej dalec, problem je kadar sva sami.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.3.2010 12:56:25   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Vidim, da so vasi otroci pravi pohodniki. Ocitno je samo nasa bolj lene sorte in ji ni toliko do hoje. Vcasih ko ji recem ce greva ven, pravi da ne, da bo raje domauser posted image

No ja, sej ko ima druzbo na sprehodu gre tudi pes in to precej dalec, problem je kadar sva sami.

A RES??? to se pri nas ne more zgodit, je čist nora na frišen luftuser posted image . dostikrat stoji pred vrati, si obuva čeveljčke, z nahrbtnikom
PUja na ramah in govori: Mami pidi, pidi, gemo odit!!!(pridi gremo hodit)
no to seveda ne pomeni, da potem vedno prehodi kilometre, včasih je vse zanimivo do prvega ovinka in v 1 uri naredimo le 200m.

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?