Naja31 -> RE: Ostati doma??? (21.2.2010 23:07:30)
|
Jaz nikoli ne bi ostala doma, tako da bi se zavestno odpovedala službi. Ne rečem, če bi prijemala neke minimalne dohodke, in bi izračunala, da se mi bolj splača ostati doma, ampak drugače pa nikakor. Imam dva otroka, upam, da bo kdaj tudi tretji, stara sem 33 let, moja otroka sta na prvem mestu, zavedam se moje vloge kot mame in vseh obveznosti, ampak rada imam službo, rada imam da se dokazujem tudi na drugih področjih, rada imam tudi nekaj kar je "samo moje".... Je težko, priznam, ampak, da bi bila pa "samo" mama, pa ne hvala. Pa čeprav je to najpomembnejša vloga v življenju. Za mojo izobrazbo sem težko delala, imam doktorat. Nisem se odločila za doktorat, zato da bi bila doma. Še bolj pomembno pa se mi zdi, da nikoli ne bom dopustila, da sem 100% finančno odvisna od druge osebe. Če tudi je to mož. Nikoli se ne ve kaj bodo leta prinesla. No, moram dodati, da imam tako službo, ki mi omogoča, da sem vsak dan od 15h naprej z otrokoma, tako da skrbi glede tega, da bi preživela premalo časa z njima nimam. Mogoče bi drugače razmišljala, če bi vsakodnevno prihajala domov ob 17h, 18h ali kasneje.
|
|
|
|