Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


taška30 -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (5.7.2005 15:33:24)

Mislim, meni se bo počas utrgal. Evo, mala je stara malo več kot dva meseca in če bi bilo po njeno ne bi čez dan spala nič. In to že od samega začetka. Mislim, da odkar smo jo prinesli iz porodnišnice, se še ni zgodilo da bi sama od sebe 'mrknila'. Niti na joški. Vedno je jok, pa potem uspavanje, ki lahko včasih traja tudi 2 uri, da potem oddrema 15 minut.
Vidi se ji, da je zaspana, ker si menca očke, pa zeha na debelo, pa jo dam na kavč (ali na ležalnik in zibam, ali v posteljo pod vrtiljak...), pa jok. Tudi kadar na rokah zaspi, je jok ko jo dam dol. In ta jok je čedalje hujši - prava mala histerija, da včasih kar brez sape ostane, pa čist je mokra, pa jo ne pustim več kot minuto, dve tako. In seveda spet na roke, se dere naprej, potem pa je že spet totalna komica, jo dam dol, spet jok...

Je pa zanimivo, da zvečer pa ni nobenega problema. Še budno jo dam v postlo, vklopim vrtiljak, parkrat popravim dudo in jo zmanjka...
Tudi ko je povsem budna, je dobre volje, se smeji, se 'pogovarjava', prebavo ima super in nobenih krčkov, se polno dojimo...

Vem, da se morajo otroci naučiti vsega, tudi spanja. Rada bi jo naučila, pa ne vem več kako. Kakšen predlog? Še komu tako malo spijo pri 2 mesecih (čez noč 9-10 ur, seveda z vmesnim hranjenjem, pa proti jutru že zelo nemirna, podnevi 2x po 15 minut ali pol ure?)?

Taška




Anonimen -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (5.7.2005 15:43:08)

Bodi vesela, da ti spi ponoči.:bravo:
Poznam tvoj problem, ker je bilo isto pri nas. Čez dan je Filip samo za par minutk zadremal v ležalniku. In tako je še danes - pri 13 mesecih.
Nekateri otroci čez dan le ne potrebujejo toliko spanca, kot mi mislimo. In jaz sem se s tem hitro sprijaznila. Ker ne spi nič čez dan (oz. sedaj spi eno uro, kar je v varstvu), imamo skoz veselo, nič pospravljeno :)-:)-:)-, pestro, nč nam ni dolgčas...:)-




Anonimen -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (5.7.2005 15:47:18)

Pri nas je tudi ponoči zelo lepo spala, čez dan je bila pa zgodba podobna tvoji. Spala 2x po maksimalno 15 minut, pomagala je le vožnja z vozičkom, vendar ko sem jaz hotela z vozičkom zaviti še v kakšno trgovino, na :kava:, so se sirene oglasile. To obdobje je trajalo nekako od 2 mesecev pa do pol leta...potem se je sčasoma uredilo in danes je že pravi zaspanček, v vrtcu spi tudi 2 uri in čez, pa še včasih popoldan kake pol urice doma...




taška30 -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (5.7.2005 15:47:43)

nič pospravljeno, nič skuhano, ja,:)-:)-:)- Kristina




k1 -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (5.7.2005 15:53:18)

probaj ji dat pleničko k obrazu, mogoče bo zaspala. pri nas plenička ninica deluje kot injekcija za spanje.:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:




beba76 -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (5.7.2005 15:57:36)

Vidim, da nas je več :)-:)-:)-

Naš je do nedelje prav lepo spal čez dan; 1-2 uri dopoldan, 2-3 popoldan, zdaj pa dopoldan dobre pol, popoldan pa slabe pol urce. K sreči mamo ponoči miiiir in gre spat med 19 in 21, zbudi se pa okrog 6, s tem da enkrat vmes je (se polno dojiva).
Starejša hčerka je od prvega dne doma spala pol urce na dan, pa je zdaj, pri 6 letih prava baba!
Eni pač ne rabijo toliko spanja, pa jim nič ne manjka. Glede pospravljanaja, kuhanja in ostalih gospodinjskih del bi se pa lahko pogovarjali in pogovarjali...:)-:)-:)-:)-:)-:)-




skuštrana -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (5.7.2005 17:17:24)

Mislim, da je takšnih otrok kar veliko. Vsaj jaz jih dosti poznam. Naša je ena od njih...Ponoči je mirno spala, podnevi pa včasih skoraj nič. Še danes, ko je stara že pol leta mamao podnevi probleme..Pride kak dan, ko spi 3 ure potem pa spet cel teden nič. Ponoči pa spi kot angelček. Je pa res, kar mi vsi pravjo , da naj bom vesela da vsaj ponoči spi. To je pa tud velik vredno , se lahko takrat naspiš..
Probaj jo dat v voziček pa ven pelat..To pri nas še kar zažge..No, vsaj je , ko je bla mlajša..
Ali pa v avto pa do prvega ovinka pelat...:):)




bskrle -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (5.7.2005 19:08:17)

Ja, ampak tvoja pa spi dosti čez noč.
Verjetno je tak otrok.




Samo -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (5.7.2005 21:14:19)

Tole poslušajte, pa vam bo vsem odleglo - poznam človeka, ki mu 3letno dete (punčka) spi vsega 4 ure na dan. Vključno z nočjo! Mala zaspi od 11ih do polnoči, pa se zbudi od treh do štirih!

Kaj pa pravite na takega otroka :zmeden:

Ko ga poslušam, se mi zdi, da smo vsi srečni :)




Carmen -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (6.7.2005 7:11:09)

ja, različni so, moja npr. v tem obdobju kar zavriska, ko jo nesem v posteljico podnevi (spi 3x po 1-2 uri), zvečer imamo pa že nekaj časa cel halo preden jo umirimo in da zaspi. Prej je bilo čisto drugače. Preživiš pa gotovo vse :)




BARBARA R. -> Otroci rabijo spanje tudi podnevi, mar ne? (6.7.2005 7:34:35)

Tudi naš otrok ni do četrtega meseca ČISTO NIČ spal podnevi.Na morju si je pa počasi sama začela urejati urnik in smo v slabem mesecu prešli na 3x -no dnevno spanje.Noč je pa prespala že od samega rojstva.
Kar počasi.Bo že, le veliko energije boš potrebovala.


:muca:




Stran: [1]