|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trd trebuh
21.2.2010 20:18:17   
lunka1
Danes je že tretji dan, ko imam konstantno trd trebuh... Me zateguje z vseh strani, da me že prav koža boli in peče... Koža je na otip že čisto mravljinčasta... Dete se premika normalno. "Popadki" - če to sploh so (jih ne poznam, sem prvič noseča) - pridejo in minejo kot neka topa bolečina pred menstro... Traja kakšnih 15-20 sekund, potem pa je konec...

A je lahko kaj narobe s tem neprestanim otrdevanjem..? Sploh ne vem, če kaj mine, imam občutek, da je kar non-stop trd (na otip in po počutju...). Je to normalno?

(Do PDP imam še 3 tedne, čeprav ne bi imela nič proti, če bi se zgodilo malo prej... )
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Trd trebuh
21.2.2010 20:26:09   
vanilla
Trd trebuh konstantno sem jaz imela proti koncu nosečnosti... Zelo moteč občutek dejansko.
To kar pa opisuješ so popadki. Najverjetneje so lažni, zato ker se ti še niso zgostili in ker trajajo z isto intenziteto že nekaj dni.

No, ta trd trebuh je bil pri meni in sem to pripisovala temu, ker si dejansko že čisto na koncu in je trebuh res na maksimumu. Pa otrdevanje trebuha so tudi lažni popadki. Torej jaz mislim, da ni pri tebi nič narobe, če le čutiš tudi normalno gibanje otroka, kot praviš.

Pravi popadki pa bodo takrat, ko se bodo bolj zgostili, postali bolj redni in močnejši. Je pa to res kot bolečina pred menstro oz. menstrualni krči.... Moja bolečina popadkov je zgledala tako, da se je začela topo zadaj v križu in se širila naprej na jajčnike in tam zares bolela. Trajalo 20-30 sekund, popustilo.
Potem pa se je z urami vse bolj gostilo in intenziteta bolečine vse bolj večala.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2010 10:57:16   
Taddy78
Meni je najbolj ostal v spominu stavek mamice: pravih popadkov ne moreš zgrešiti...

Tudi sama se dobro spomnim otrdevanje trebuha, zaradi tega sem že v 8.mesecu ležala v porodni sobi. CTG je risal popadke, ki jih nisem čutila in poslali so me domov.
Zdaj kako zgledajo naravni popadki ne vem, ker so mi porod umetno sprožili, ampak prihajajo res v istih intervalih, s tem da se intenzivnost bolečine veča, premor med njimi pa manjša.

Ko reče katera da so podobni menstrualnim krčem...sama jih nikoli nisem imela, tako da niti približno nisem vedela kaj me čaka...

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2010 11:17:42   
divans1
Pa kdaj pa začne trebuh otrdevat???user posted image user posted image user posted image Ko se bliža porod al kako? Jst sm zdaj v 28. tednu, pa nisem še to doživela, no, sej hvala bogu, ne, ampak ne vem, kako to zgleda, a to boli trebuh?

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2010 11:30:22   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Pa kdaj pa začne trebuh otrdevat???user posted image user posted image user posted image Ko se bliža porod al kako? Jst sm zdaj v 28. tednu, pa nisem še to doživela, no, sej hvala bogu, ne, ampak ne vem, kako to zgleda, a to boli trebuh?

To je čist odvisno.... Meni je zaradi stresa in napora v službi ter dolge vožnje v obe smeri otrdeval že kmalu od 20. tedna naprej... Potem, ko sem bila doma na bolniški oz. dopustu se je umirilo. Potem pa se je otrdevanje nekje po 35. ali 36. tednu spet začelo. Sploh po kakšnem fizičnem naporu, če sem kaj pucala tla al pa kaj...

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2010 11:37:48   
Getreal
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

jz sem v 34 tednu pa mi je do zdaj trebuh otrdel točno dvakrat. Tko da ni nekega "predpisanega" tedna ko se ti to začne dogajat. Drgač pa zgleda tko, da je trebuh trd ko kamen, napete mišice, boli pa ne - no vsaj mene ni- bolj tako veže, oz pač čutiš neko napietost.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2010 11:42:30   
Taddy78
No jaz sem včasih zraven trdega trebuha imela še občutek, kot da mi bo vse ven padlo. Ampak ne boleč občutek, daleč od tega, da bi bil podoben pritiskalnim popadkom, ampak enostavno je bil tako trd kot kamen in trebuh tako težki, kot da mi bo kar iz trebuha kaj ven pogledalo.

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2010 12:21:23   
Isabellabina
Meni se je to dogajalo pri vseh petih nosečnostih že tja od 20 tedna dalje.G ni posvečala nobene hujše pozornosti,rekla je da je to normalen pojav,mene je pa to precej mučilo ,še posebno ko sem bila za volanom in je otrdel,samo sem se počasi navadila sproščeno dihat in se umirit in je kar hitro prenehalo.Ja je pa to otrdevanje hudo zoprna zadeva,vse do poroda.user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2010 14:23:12   
Želvi
Meni je trebuh tudi otrdeval od 6.meseca dalje, na začetku sicer občasno, od 7.meseca dalje pa dnevno. A kot je pred menoj že big mamma napisala, ni to nič takega in enako tudi moja ginekologinja ni temu posvečala posebne pozornosti, ker je bilo sicer drugače vse ok. Je pa tako, da nič bat, da ne bi vedela ali gre za res, ker ko bodo prišli pravi popadki boš vedela. Jaz sem imela popadke cel teden pred porodom nekajkrat na dan pa sem si vsakič mislila kaj pa če je to to...pa ni bilo. Še dan pred porodom sem jih imela od 7.ure dalje skozi cel dan. Nato pa so se zvečer ob 20.30h začeli pravi in ja so popolnoma različni in se jih ne da zgrešiti user posted image . A ne glede na vse sem nanje naslednji dan ob 11.20h ko sva v roke dobila najino princesko popolnoma pozabila in mislim da to velja za večino mamic. Tako da se sprosti in uživaj v pričakovanju vajine štučke. Pa seveda vse dobro in čim lažji porod želim.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.3.2010 17:55:47   
Aisha86
Jst ne vem al spadam v to temo al ne...sem v 23-tem tednu in zadnje tri tedne imam recimo vsak drugi dan, ponavadi proti večeru takooo trd trebuh da imam občutek, da mi ga bo kr odprlo posredi?? Nevem al je to normalno al ne, sej bom zdej prašala G (8.4. imam pregled). Nisem neki v stresu al pa da bi imela zahtevno službo...ima mogoče katera nasvet zame?

(odgovor članu Želvi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
21.3.2010 18:17:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aisha86)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.3.2010 20:46:45   
legenda_m
evo men se je začel zdj sm pa danes v 36. teden.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?