pelati za pico (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

mojcaziga -> pelati za pico (21.2.2010 19:52:05)

Dejte mi povedat kaj uporabljate ve. Jo kupite, pripravite same....?

Sama sem sedaj kombinirala ali kupila ali pripravila sama, pa se mi zdi, da nikakor ne zadanem enga finega okusa. Pa drugi pohvalijo pico, ampak mene tale polivka ful moti.

Aja, pa ne maram sladkega okusa kot kaki ketchup.

lp

Jessy -> RE: pelati za pico (21.2.2010 20:01:49)

Jaz s paličnim zmiksam eno konzervo pelatov, še kar veliko origana in nekaj soli, dam v lonec in na štedilnik, ter na majhnem ognju kuham toliko časa, da se omakca primerno zgosti. Omakca je čudovita, pica pa ima končno tak okus, kot po restavracijah.

Potem pa še na pici dodam origano.

baguSka -> RE: pelati za pico (21.2.2010 20:11:28)

ampak prevec origana pa tud ni fajn... [sm=smiley13.gif] odvisno kok je zate velik.[sm=smiley36.gif]

drugac pa ja - kot je opisala Jessy![sm=smiley1.gif]

tintin -> RE: pelati za pico (21.2.2010 20:22:06)

zelo dobri so Mutti pasirani paradižniki z baziliko.  V steklenici. Njamsi njamsi!

Felicita -> RE: pelati za pico (21.2.2010 20:28:53)

eh jest to ne kompliciram... navadno mezgo v steklenici al pa v tetrapaku, če pa drugega ni pa cele zmiksam... nič ne kuham. origano dam pa na vrh po pici, ker ga noben ne mara kej preveč.

kjava -> RE: pelati za pico (22.2.2010 8:23:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

eh jest to ne kompliciram... navadno mezgo v steklenici al pa v tetrapaku, če pa drugega ni pa cele zmiksam... nič ne kuham. origano dam pa na vrh po pici, ker ga noben ne mara kej preveč.

Enako. Ponavad zmiksam une iz piksne.

mojcaziga -> RE: pelati za pico (22.2.2010 8:26:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

No, to sem tudi jaz do zdaj prakticirala, ampak v picerijag imajo tile pelati čisto drug okus [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp

mojcaziga -> RE: pelati za pico (22.2.2010 8:26:47)

Hvala, bom poskusila

lp

Ksantipa77 -> RE: pelati za pico (22.2.2010 9:01:22)

IZVIRNO SPOROČILO: tintin

zelo dobri so Mutti pasirani paradižniki z baziliko.  V steklenici. Njamsi njamsi!

Tud mutti omaka za pizzo v konzervi je odlična.

Metuljček Cekinček -> RE: pelati za pico (22.2.2010 11:13:06)

Jaz uporabim paradižnikovo omako z baziliko od Maestra. Enkrat sem jo po pomoti kupila, ko sem hotela kupiti njihovo omako za pico in je pica s to omako neprimerljivo boljša.

Jessy -> RE: pelati za pico (22.2.2010 11:24:40)

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

ampak prevec origana pa tud ni fajn... [sm=smiley13.gif] odvisno kok je zate velik.[sm=smiley36.gif]

drugac pa ja - kot je opisala Jessy![sm=smiley1.gif]

Ma, od oka to delam. Recimo, da eno vrhano čajno žličko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kalbo -> RE: pelati za pico (9.3.2010 8:16:21)

Za pravo pico so pelati samo zmiksani brez dodatkov. Sam jih pa za moj okus rahlo solim, dodam nekaj bazilike in še enjkrat tok k bazilike origana in zavrem in  to je to.
Ne štekam pa ljudi, ki kupujejo pasirane pelate z baziliko. A je tok težko pelate spasirat pa potrest z baziliko?

moci -> RE: pelati za pico (9.3.2010 8:39:49)

jaz kupujem valfrutine v steklenici. 

Stran: [1]