kdaj na kolo? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

sju -> kdaj na kolo? (21.2.2010 12:11:20)

dajte me mal potolažit
naš 3 letnik še vedno ne kaže nebenega interesa da bi se vozil s kolesom?
ali je imela kakšna podoben "problem" in se je kaseneje vseeno navdušil?

HVala :)

donat -> RE: kdaj na kolo? (21.2.2010 12:24:15)

Pozdravljena,

jaz še nimam otrok vendar iz izkušenj kot varuška vem da od 4-6 leta se otroci učijo voziti kolo....[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Najaa -> RE: kdaj na kolo? (21.2.2010 12:29:59)

Naša je dobila prvo pravo kolo (z dvema pomožnima kolesoma) pri kakih 2,5 letih in se je zelo rada vozila z njim. No, sej se še bo, ko bo konec snega.

rija -> RE: kdaj na kolo? (21.2.2010 12:47:34)

moj ga je dobil pi 2,5 letih in ga obožuje. pi 3,5 je že zvozil brez pomožnih koleščkov.
ni pa nikoli maral triciklov recimo...tak da ne ga silit...bo že....mogoče ko bo videl kakega prijateljčka, ko nori[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ali ga pa pripelji k nam...moj mali neverjetno "vleče" otroke....na kolo, v vodo, tudi tiste, ki se zadeve bojijo ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] križa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

ZARA -> RE: kdaj na kolo? (21.2.2010 12:53:15)

Moja pupsa pa pri 6 letih ne kaže nobenega zanimanja za smučanje. Pa ne mislim zato, da je kaj narobe z njo. Pač otroci se po svoje odločajo kaj jim je všeč in kaj ne. Pomoje ni nobena tolažba potrebna. Zakaj le? Zato, ker "zaostaja" za sosedovo Marjanco? Morda se bo čez 2 meseca stvar popolnoma obrnila.

CatJa -> RE: kdaj na kolo? (21.2.2010 13:11:14)

Naš je dobil kolo za 2. RD, vozit se je začel šele čez eno leto, pri štirih je potem vozil brez pomožnih koleščkov.

Podobno kot Zara, je tud naš en tak patron, ki ga je najslabše silit v nekaj, ker potem, ko se sam odloči, ni več nobenih problemov. Ima pa tud prijateljčka-soseda, ki je ful napreden, kar se športnih zadev tiče in na račun tega smo jih od bljižnega sorodstva nenehno poslušali, kako pa da naš še ne.... Ne sekiraj se.

ksenija12 -> RE: kdaj na kolo? (21.2.2010 13:25:48)

Se čisto strinjam z nekaterimi odgovori zgoraj..bo že:) Jaz sem na vsak način želela, da bi oba vozila 'like a bike', ker vsi pravijo, kako je super in kako je dober za ravnotežje, kako potem otrok hitreje vozi pravo kolo..in zmeraj sem občudovala druge otroke, kako furajo te like a bike...ampak naša dva tega ne marata voziti...in tako imata oba klasična kolesa s pomožnimi kolesi (starejši ga je dobil pri 2,5 letih, ta mlajši letos - se pravi tudi pri 2,5 letih). Na svojem primeru sem želela povedat, da bo že čas prišel, dokler pa še ne kaže interesa, pa poskusita s čim drugim..

frutka_ -> RE: kdaj na kolo? (21.2.2010 19:56:05)

Naš je imel najprej tricikel, ki ga je tudi vozil sam od 2.leta dalje. Kolo se je naučil nato voziti malo pred 5. RD.
Opozorila bi te edino, da full pazi kakšno kolo kupuješ, ker je veliko koles navaden škart...so težka, okorna, nimajo zaščitnega varovala spredaj preko belance, imajo full široke gume...Mi2 z možem sva navdušena kolesarja in sva nad ponudbo koles v trgovini bila prav razočarana. Še najboljše je bilo kolo v Hervisu, njihova firma Scirrocco se mi zdi da je. Pa tudi drago ni bilo. Mislim da sva takrat odštela zanj okoli 45eur.

kristinaj -> RE: kdaj na kolo? (22.2.2010 10:04:07)

naša obvlada tricikel v nulo in ji bomo sedaj za 3 roj dan kupili tapravo kolo.. kako se bo obneslo bomo pa videli...

viv_ -> RE: kdaj na kolo? (22.2.2010 10:27:28)

Pri nas je ta velika od 2 let dalje vozila kolo s pomožnimi za šalo...

Ta mali pri 3 letih tudi približno ni jasno, kako naj fura kolo...

Različni so si!

Stran: [1]