vanilla -> RE: razgovor za novo službo in porodniška (21.2.2010 20:20:07)
|
Jaz sem šla na razgovor, ko je bila punca stara 8,5 mesecev. Nisem omenjala, da sem na porodniški vse dokler ni pogovor nanesel na to, kdaj lahko pridem. V bistvu nisem želela prekinjati porodniške in sem nekako igrala na to karto, da pa imam pri delodajalcu v vsakem primeru 3-mesečni odpovedni rok (kar ima navsezadnje veliko zaposlenih tako) in da sicer lahko prekinem porodniško, vendar bi vseeno bila še rada doma z otrokom, ker je to edinstvena priložnost. So pa to razumeli oz. sploh niso zahtevali, da bi prekinila porodniško. Dejansko so tut vidli, da ima res nekdo, ki je zaposlen lahko 3-mesečni odpovedni rok in te lahko tvoj delodajalec ne spusti prej, ker imaš kao nalogo tudi, da uvedeš naslednika. Ok, lahko mu groziš, da greš na bolniško in dopust, ampak to je že druga zgodba. Če pa si zdaj brezposelna in greš na razgovor med porodniško, potem pa bodi pripravljena, da jo boš mogla prekinit, če bo delodajalec to zahteval oz. bi mu bilo tako ljubše. Ker če bi samo zaradi tega, ker bi vztrajala na porodniški, izgubila edinstveno priložnost, bi ti bilo kasneje zelo žal.
|
|
|
|