tascha -> RE: Laserska operacija dioptrije (21.2.2010 9:57:32)
|
jest sem bila 10 let nazaj pri njem na operaciji. Takrat me je bilo zelo strah, vendar, ker je bila pred mano moja teta na tej operaciji, mi je povedala ves postopek in kaj lahko pričakujem. (drugač je to slišat od nekoga, ki ga poznaš, kot od koga drugega). Skratka: prideš tja, te pripravijo, uležeš se, veke ti fiksirajo, da ne mižikaš. Potem pa ti zalijavo oči z tekočino (proti bolečini), ti pa vidiš edino svetlobo. Najprej ti z laserjem odrežejo lečo očesa in jo dvignejo (tako mi je dr.govoril) Nekje na polovici posega zavohaš nekaj, k ful smrdi. Takrat ti "žgejo" ukrivljenost očesa. Potem dajo lečo nazaj in se zelo hitro sama zarase. Že takrat dobro vidiš. Po posegu greš domov, čutiš pa kr nekaj ur - cca 6, kot da bi imela več trepalnic v očesu. Takrat bi bilo najbolje, da bi prespala. Potem boločina preneha. Drug dan greš še na kontrolo, pa potem še 1x. Svetujem ti, da cca 14 dni ne gledaš tv in v računalnik, pa tudi ne bereš, se splača potrpeti. Meni je takrat pustil 0,5 dioptrije (da bi se izravnala s starostno), vendar se mi zdaj zdi, da bi mogla spet meti tam okrog 1 (10 let računalnika pač dela svoje). Sem pa imela pred operacijo 7,5 na desnem in 5,5 na levem. Če bi se mi sedaj še ful poslabšalo (tam okrog 3) bi še 1x šla. Če te še kaj zanima, se javi.
|
|
|
|