Kje bi našla (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

anajmad -> Kje bi našla (20.2.2010 19:53:04)

Omega 3 ,mislim da ga je največ v kakšnem sirupu. Lohka je tudi v kakšnih kapsulah.
kaj pa cink? Mal sem gledala po netu,sam je zelo nizek % teh sestavin v zdravilu.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.2.2010 20:07:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

sanasan -> RE: Kje bi našla (20.2.2010 20:46:46)

mislim, da obstajajo prav neke kapsule Omega 3 ... Dm, lekarna...ne vem pa, koliko je česa notri

Jančika_ -> RE: Kje bi našla (20.2.2010 21:28:55)

http://www.maxximum-shop.com/product_info.php?products_id=690&osCsid=87f695b8d373cd2a9d736d49352868a7

Tule sem jih našla najceneje.

Splišni -> RE: Kje bi našla (21.2.2010 14:50:23)

A to ramiš zase a za otroka?

Za otroka imam jaz tega, ker je sirup:

http://www.lekarnar.com/izdelki/aquamarine-2-v-1-tekocina

čeprav ga moram še vedno s Pikovitom kombinirat, da gre dol.

OPbstajajo pa tudi iste kapsule.

So fajn tudi zato ker je še vitamin D zraven.

tinkarra: -> RE: Kje bi našla (21.2.2010 17:21:20)

Eden najboljših (naravnih) virov Omega 3 je laneno olje. Dobiš ga skoraj v vsaki malo večji trgovini. Hladno stisnje in še eko. Stekleničke so majhne, da ga lahko hitro porabiš. Po odprju ga je potrebno v 6 tednih porabiti, hraniti pa v hladilniku.

S tabletami nimam izkušenj, ker raje poiščem stravi v naravi.

Lp.

zmajaz -> RE: Kje bi našla (21.2.2010 17:32:49)

A rabiš za otroka? Ravno zadnjič mi je pediater zelo priporočal omega3 za majhne otroke in sicer je v obliki bombončkov - okus je kao neki čokoladni in pomaranča ali nekaj takega, tako da so zelo dobri in jih otroci z veseljem pojedo - reče se jim Little Squirts, ima jih pa Sanolabor.

anajmad -> RE: Kje bi našla (21.2.2010 17:56:19)

IZVIRNO SPOROČILO: tinkarra:

Eden najboljših (naravnih) virov Omega 3 je laneno olje. Dobiš ga skoraj v vsaki malo večji trgovini. Hladno stisnje in še eko. Stekleničke so majhne, da ga lahko hitro porabiš. Po odprju ga je potrebno v 6 tednih porabiti, hraniti pa v hladilniku.

S tabletami nimam izkušenj, ker raje poiščem stravi v naravi.

Lp.

A ni laneno olje on olje omega 3 dve različni stvari? Ne vem,a se motim? Kolikor jst vem,da je Omega 3 narejeno iz ribjega olja. Mogoče se motim,pa naj me kdo popravi. Hvala za odgovore.Za te čokoladno-pomarančne tabletke sem tudi zasledila in jih bom šla iskat v Sanolabor.

tinkarra: -> RE: Kje bi našla (1.3.2010 20:57:55)

Laneno olje je odličen vir omega 3 in ne samo ribje olje. Veliko več ga vsebuje kot pa kakšne ribe. Tudi prof. Kukman je to potrdil (sicer je upokojeni fermacevt in sedaj se ukvarja z zelišči - nadaljuje delo Ašiša) na predavanju, na katerem sem bila pred kratkim.
Olje lahko primešaš hrani. Moje osebno mnenje je, da je boljša izbira kot bombončki v katerih je še marsikaj, da je všeč otrokom...

naaja -> RE: Kje bi našla (5.3.2010 15:42:46)

Res je, tudi laneno olje je bogat vir omega-3 maščobnih kislin. Res je tudi, da je vsebnost omega-3 večja, kot v ribjem olju, vendar pa se v lanenem olju omega-3 maščobne kisline nahajajo v obliki alfa linolenske kisline (ALA), ki se mora še presnovit, da se pretvori v biološko aktivne oblike omega-3, od katerih so najpomembnejše EPA, DPA in DHA (ta pretvorba pa je daleč od 100%), medtem ko so omega-3 v ribjem olju že v obliki EPA, DHA, DPA,...
Glede na raziskave je zato izkoristek omega-3 boljši pri ribjem olju, kot pa pri lanenem olju. Se pravi, da je ribje olje vseeno boljši vir omega-3, kot pa laneno olje.

atribus -> RE: Kje bi našla (5.3.2010 22:16:50)

Če kdo želi res čisto in kvalitetno omego 3 naj mi sporoči namreč obstaja omega 3 ki je zelo žista klinično preizkušena in molekularno pravilno modificirana. Bolj čiste nemoreš dobiti nikjer je pa še nekaj, sestavljena je iz vseh osem molekul omega 3 kislin. V lekarni imaš kvečjem dve ali tri molekule omega 3. Preverjena na 200 toksičnih testov itd. lp Tomaž

Antilopa -> RE: Kje bi našla (10.3.2010 19:58:03)

Baje je tudi v konopljinih izdelkih http://www.planetbio.si/proteinski-prah-konoplje.html.

Stran: [1]