|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spolni odnos + ivf
20.2.2010 18:01:18   
SANDOLINA
pozdravljene.

zanima me, če mi katera lahko pove , ki je v IVF postpku, kakšne izkušnje ima s spolnimi odnosi? ali lahko imam spolne odnose pred punkcijo, medtem ko jemljem zdravila ?

hvala, lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spolni odnos + ivf
20.2.2010 18:10:22   
mismis
Spolne odnose imaš lahko do dneva, ko dobiš stop inekcijo, Na ta dan se mora partner sprazniti, torej lahko imata spolne odnose, potem pa jih ne smeta imeti do punkcije.

Od punkcije pa v času po ET, sicer spolne odnose nekateri odsvetujejo.

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu SANDOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2010 15:26:04   
baguSka
Mene pa npr zanima, kako je s tem, ce je ze zgodilo npr. da bi kera zanosila ze pred punkcijo!? Ampak test pred punkcijo nic ne pokaze seveda.. ker se ni dovolj hormona v krvi. In nobeih drugih znakov. A oni lahko to preverijo na kaksen drug nacin - ce sploh kaj preverjajo? Al kar nardijo punkcijo in transfer?

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2010 15:29:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Mene pa npr zanima, kako je s tem, ce je ze zgodilo npr. da bi kera zanosila ze pred punkcijo!? Ampak test pred punkcijo nic ne pokaze seveda.. ker se ni dovolj hormona v krvi. In nobeih drugih znakov. A oni lahko to preverijo na kaksen drug nacin - ce sploh kaj preverjajo? Al kar nardijo punkcijo in transfer?
Jaz sem imela kar nekaj punkcij in ivf- jev in sem isto spraševala.Nič ne pregledajo, ker se zanašajo na menstruacijo, ki jo imamo pred ivf- jem. Itak greš na vsak poskus takoj po M.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.2.2010 15:42:52   
baguSka
Kako takoj? Cist takoj? Hm. Mislim, sama sem sele v prvem postopku in seveda upam da tud v zadnjem, ampak sama sem bla prepricana, da naj bi punkcijo delal sele nekje v casu normalnega ciklusa okoli ovulacije torej!? Uf sem se zmotla.

Torej ce je meni predpisal terapijo, da zacnem z inekcija na drugi dan M, koliko casa naj bi predvidoma si to dajala!? Meni je pac reku da to redno spremljajo, dokler ne ugotovijo 'primernega' stanja, ko dajo STOP inekcijo itd. Ampak sem bla prepricana da to traja vsaj kaksnih 14 dni!?user posted image

Torej, po zgoraj napisanem naj bi to trajalo le kaksnih 7,8 dni od prve inekcije in potem ze sledi punkcija?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.2.2010 15:52:01   
Anonimen
2.anonimna user posted image
Jaz sem s terapijo začela 2. dan menstruacije. Hormonske injekcije sem dobivala 12 dni, potem sem imela zrele folikle in sem 13- 14 dan dobila stop injekcijo, potem pa punkcija. To pomeni, da je punkcija nekje od 14 do 17 dan po M. Kakšen dan gor al padol, od foliklov je odvisno. Naj vama uspe, baguskauser posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.2.2010 15:54:04   
loremi
V času ivf postopka so lahko spolni odnosi do stop injekcije. Potem do punkcije (2 di po stop) ne, do transferja pa nekateri odsvetujejo, ampak jaz vem, da mi niti pasalo ni. Po transferju odnosov nimaš do testa, če je pozitiven, jih nimaš še naprejnajmanj do prvega uz-ja.

baguSka če začneš z injekcijami 2. dan po zadnji M., predvidevam, da imaš kratki postopek. Ne boj se, ovulacija ne bo ušla, injekcije si pa daješ toliko časa, dokler folikli ne zrastejo dovolj, potem je pa lahko to 7 dni ali več. Ko bodo folikli zadosti veliki, bo to nekakšna "umetna" ovulacija in bo sledila punkcija.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.2.2010 15:57:37   
baguSka
aha kul, hvala za odgovore! sem si sla brat mal na net in sem ugotovila ja, da je odvisno od vsake posameznice kolk casa potrebuje to hormonsko terapijo.. ker tud meni je reku, da naj bi nekje 8 dan te terapije imela UZ, da vidijo in se odlocijo kako in kaj naprej.. user posted image

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2010 8:54:52   
koala
Sndolina mi2 sva imela manj spolnih odnosov preprosto zato ker mi niso ustrezali, stranski učinki hormonov pač, to mislim v času do punkcije, po punkciji nič ker me je vse preveč bolelo (sem imela rahlo hiperstimulacijo) po ET pa sem zdravnika vprašala kako in kaj in mi je rekle da naj normalno živim torej k temu spadajo tudi spolni odnosi. Vsekakor pa poslušaj svoje telo. Pa srečno

baguSka srečno v postopku

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.2.2010 12:10:34   
baguSka
hvala koala!user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.2.2010 6:37:45   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: mismis

Spolne odnose imaš lahko do dneva, ko dobiš stop inekcijo, Na ta dan se mora partner sprazniti, torej lahko imata spolne odnose, potem pa jih ne smeta imeti do punkcije.

Od punkcije pa v času po ET, sicer spolne odnose nekateri odsvetujejo.

Nevem od kje ta info in celo, da ne smeš, je prepovedanouser posted image . Meni so še vedno svetovali, naj imam odnose, če slučajno kateri folikel poči, da ga ujamemo. Vse kar moraš pazit je, hiperca, ne smeš skakat, ne divje seksat, pazit na higieno, nobenga analnegaa in oralnega seksa.Aja pa odvisno od partnerjevega semena, če je kilavo, potem se ne priporoča

Se popolnoma strinjam s koalo. Meni tudi ni nikoli pasalo, ampak navodila zdravnika sva skušala upoštevati, enkrat sva prenehala na sredini prenehala, ker je z glavo skozi zid ne gre. Po ET pa sva pa se ob atako bala, da si sploh nisva upala, vse do nuhalne. Pa tudi odsvetovali so nama nekje do testa. Po občutkuuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.2.2010 6:43:47 >

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.