JECLJANJE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


socialka -> JECLJANJE (5.7.2005 13:44:54)

:)Pozdravljeni! Imam, zame, velik problem, ki me navdaja z nemalim strahom. hčerkica bo danes teden stara dve leti in že lepo govori (kar). Zadnja dva tedna pa mi ponalja prve zloge v besedi - pa ne vedno. Na primer: ma ma mamica, pa pa papiko bi papala; pa papa papala bi in podobne stvari. Me pa zanima ali ima katera podobne izkušnje? Ali je to samo stopnja v razvoju otroka? Sem klicala njeno pediatrinjo in mi je rekla, da to ni preveč dobro in da gre za fiziološko jecljanje, kar bi naj pomenilo, da se bo to samo odpravilo po 2-3 mescih. Prosim, če mi lahko kdo pove, ali je imel kakšno podobno izkušnjo. HVALA!!




lex -> JECLJANJE (5.7.2005 13:54:57)

Kaj pa če pokličeš kako logopedinjo?




socialka -> JECLJANJE (5.7.2005 13:58:29)

sEM TUDI KLICALA, PA MI JE REKLA, DA JE NE SMEM NA TO NIČ OPOZARJAT, DA NAJ SPREGLEDAM. DA ČE SE BO TAKO NADALJEVALO ŠE DVA-TRI MESCE, PA ZNA BITI PROBLEM. TAKRAT BI PA NAJ ŠLO ZA RESNIČNO JECLJANJE.




Anonimen -> JECLJANJE (5.7.2005 14:30:49)

Ja, moj Tibor tudi včasihg v mislih tako zakomplicira tisto, kar bi rad povedal, da s tem pridobiva na času, da potem pove. To ni nič takega.




Anonimen -> JECLJANJE (5.7.2005 15:29:18)

Kakšen teden nazaj sem se pogovarjala s kolegico, ki ima dvojčici stari 2 leti in pol. Pri eni je opazila rav takpodobne znake jecljanja, kot jih navajaš ti. Prav je klicala pediatrinjo, ki je svtovala, naj jo ignorira-torej je ne sme popravljati, da je v takšnem obdobju in se bo samo popravilo.
Kolegica pravi, da je jecljanje izrazito predvsem takrat, ko deklica nekaj hiti povedat. Rekla je, da bo počakala kakšen mesec, potem pa bo videla, kako bo. Boji se, da se bo jecljanje stopnjevalo, saj imajo to v družini (že njen oče in njena babica jecljata).
Kaj drugega ti ne vem povedat.




Anonimen -> JECLJANJE (5.7.2005 16:53:49)

Predvsem je ne popravljat oz. opozarjat naj že pove, četudi se ti "ne ljubi" oz. nimaš časa poslušat. Tudi naš včasih "pol ure" govori en ušiv stavek, ampak čakam, da dokonča misel.




Stran: [1]