virusna okužba (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

soncica01 -> virusna okužba (19.2.2010 21:12:04)

zanimajo me vaše izkušnje glede virusnih okužb.

Naša punčka, stara dobro leto, je sedaj prvič zbolela. Kar naenkrat je zvečer dobila vročino skoraj 38, danes smo se šli pokazat in so rekli, da gre za virusno okužbo in da naj bi pomagal samo počitek in čimveč tekočine.

Zanimajo me vaše izkušnje, na kaj je potrebno še biti pozoren, kaj sme in kaj ne in sploh zakaj do tega pride?

Bom vesela vaših odgovorov. Hvala vnaprej.

Najaa -> RE: virusna okužba (19.2.2010 21:18:10)

Točno tako, kot so ti rekli. Počiva naj, pije veliko tekočine in je tisto, kar ji paše. Pa veliko cartanja ponavadi pomaga. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dostmam -> RE: virusna okužba (19.2.2010 23:53:21)

Virusi so povsod....ce gres z otrockom v trgovino ga lahko pokasiras....prenasanje preko rok, ust-sline...itd
Lahko je v vodi, hrani....imas veliko oblik virusnih obolenj.Virus tvoje male je se dokaj blag....
Pozorna bodi na temperaturo, blato-driska, ce jo bo kaj trebuscek bolel.Pri vsakem previjanju si obvezno umij roke, da ne preneses se na sebe.

Pije naj veliko tekocine, kar ji pac pase, tudi je naj kar ji pase.Veliko pocitka in cartanja ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Lp

Hope2 -> RE: virusna okužba (20.2.2010 7:35:23)

Točno tako, ta virus je blag. Vročin ani huda, vendar pozorn abodi še na druge znake. Ti otrok anajbolj poznaš. Jaz sem to izkusila in sem točno vedela, da moram otroka peljat k pediatru, čeprav je imel takrat le 37,3 vročine. Parkrat je imel tudi več, nad 38, pa nisme šla nikamor, ker sem videla na njemu, da ni nič hudega.

Naš je pred kakim mesecem staknu en virus s katerim sva pristala na infekcijski. So me klicali iz varstva, da težko diha, da noče jest (velik jedec), da se davi in da ima 37,3 vročine. Zaradi težav z dihanjem sem ga šla iskat in direkt k pediatru, tam je imel že 38,8 vročine, dali so mu svečko in napotnico, če bi bilo kaj huje. Ampak P je rekel, da je navaden prehlad in naj samo pije in paracetamol svečke dobiva. Šli domov, doma je še nekaj malega spil in pojedel, potem pa konec, Celo noč niti kapljice, drugi dan niti kapljice, nič jest, vročina celo noč, ampak je s svečkami padla, zjutraj pa več ni hotela past. Samo spal bi, sedet ali stat ni mogel se je zvračal, postajal je vse bolj apatičen, Gledal v luft, še najraje pa je imel samo priprte oči, plenica suha in gasa na infekcijsko.

ledenaa -> RE: virusna okužba (20.2.2010 8:17:59)

Hope itak da boš otroka peljal k P če težko diha in ne vem še kaj ne glede na TT .
Logično

soncica01 -> RE: virusna okužba (20.2.2010 18:01:39)

hvala vsem trem za odgovore. Danes je že boljše, nima več vročine, mora pa še mirovati in veliko piti. Sem klicala zdravnico, pravi, da te virusne okužbe trajajo 7-10 dni. Upam, da se ne bo poslabšalo. Lp.

Stran: [1]