Taddy78 -> RE: 10. mesecev (23.2.2010 13:34:22)
|
IZVIRNO SPOROČILO: jutranja rosa Vem, da se takšne teme ponavljajo, kaj vse naj bi znali naši dojenčki, pa me vseeno zanima, kaj znajo vaši 10. mesečniki. Naju so napotili v RA, ker malo zaostaja v gibalnem razvoju. Se samo kotali iz trebuščka na hrbet in obratno. Kobaca ne, se ne dviguje ob opori, se ne plazi, ne opira se z nogicami ob tla, ne sedi samostojno....nič takega kar naj bi že znal. Nisem zaskrbljena, ker vem, da je z njim vse v redu, sprašujem le iz radovednosti. Ga imam pa ves čas na tleh. Nisi zaskrbljena? Jaz pa bi bila. Sama se nikoli nisem obremenjevala z nekimi razpredelnicami, ampak da otrok pri 10.mesecih ne zna sedet samostojno, oz ne zna nič... Kaj je naš znal? Pri 6.mesecih se je kotalil iz trebuha na hrbet in obratno, jedel keks, ki ga je sam držal. S prstkom kazal na predmete pri 8.mesecih, ob opori sedel pri 6.mesecih, brez pri 8-h. Pri 9.mes. stal ob opori, pri 9.5 se začel plazit.Ob opori začel hodit pri 10.mes., shodil pri 13-h. V ritmu glasbe se premikal pri 9.mesecih, z rokami ploskal pri 9.5 v istem času je znal pokazati kako je velik, pri 10. pomahal v slovo. Pri 9.mes. obračal strani v knjigi, dele telesa poznal pri 11.mes (prepisala sem iz njegove knjigice spominov)...
|
|
|
|