Gina -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 14:04:04)
|
Tassy, a si se pred taščo postavila zase? A si jo vsaj nadrla nazaj? S primitivci ne moreš v rokavicah delat. Če te nekdo udari, se brani. Če te nekdo nahruli, mu povej več kot toliko nazaj. Kaj pa potem, če si v njenem stanovanju! Pošlji jo nekam, povej ji vse za naprej in za nazaj. če ti bo rekla, da spokaj, reci da boš - ampak takrat, ko se bo tebi zdelo, do takrat, pa ji povej, da boš klicala policijo, če se te še kdo dotakne, pa te nič ne briga, če je njena hiša. Uradno te ven ne more vršt, če si tam prijavljena. Lahko te samo sodno ven meče. Vsakič, ko ti kaj očita, ji zelo zelo odločno povej, da naj takoj utihne, ker imaš svoje življenje in da se nima kaj vmešavat. Če ne bo nehala opletat, ji lahko poveš še kaj več nazaj in glej da nič lepše, kot ona tebi. Včasih se moraš sopzustiti na njihov nivo, ker drugače ne razumejo. Niso še jemali kaj bolj kulturnega. A si začela iskat stanovanje? A si klicala kakšno frendico? A si se odkrito in pošteno pogovorila z mamo, kaj ti dela in če misli za tabo stat ali ne? Zakaj hudiča se bojiš vseh teh ljudi? Kaj so ti v žviljenju naredili, da si tako prestrašena, da te je strah lastno mater vprašati, če bo stala za tabo ali ne, če lahko prideš k njej ali ne? Kaj je s tvojim očimom? Moj oče, brat ali mož bi se vsi stepli zame, če bi mi kdo kaj naredil! VSI trije, pa četudi nimam s sorodniki ne vem kakšnih odnosov. Kaj je narobe z njimi, da te imajo vsi za smet? A je kaj narobe s tabo, da se ti to zdi OK? Kaj je s tvojim možem, da pusti svoji mami, da to dela? Moj bi prekinil vse stike z njo ali še kaj več ukrepal, če bi se tako vedla do mene! Zakaj te je strah iti stran? Zakaj ne verjameš, da zmoreš živet sama? Zakaj si prepričana, da je to življenje, ki ga zdaj živiš, zate v redu in da bo boljše? Zaklaj tassy? Zakaj??? Ni treba meni odgovorit, če nočeš, ampak sebi moraš. Sebi, če hočeš da bo kaj boljše. Mej se no malo rada. Vsaj mičkeno. Misli, da nisi smet in misli, da si zaslužiš, da se kdo potegne zate, in da te nihče ne pretepa! Ampak za to moraš kaj naredit sama. TI moraš nekaj naredit, ne druge prepričevat, naj bodo boljši in trpet in se sama sebi smilit. NAREDIT moraš nekaj za svojo srečo. MIGAT, ne pa jokat.
|
|
|
|