Spet tašča in problemi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Lenny -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 13:39:17)

Super za vrtec!!!! Drugače pa resnično zarobanti. Če te partner ne misli podpreti in narediti red pri svoji mamici, mu povej, da lahko v bodoče živi kar z mamico, ti pa boš s svojo deklico poiskala drug dom.
Vse dobro in veliko moči in odločnosti!

Anonimen -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 13:39:17)

Tassy, tamala je pa res en cukrček. Tolk je luštkana.

Gina -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 14:04:04)

Tassy, a si se pred taščo postavila zase? A si jo vsaj nadrla nazaj? S primitivci ne moreš v rokavicah delat. Če te nekdo udari, se brani. Če te nekdo nahruli, mu povej več kot toliko nazaj. Kaj pa potem, če si v njenem stanovanju! Pošlji jo nekam, povej ji vse za naprej in za nazaj. če ti bo rekla, da spokaj, reci da boš - ampak takrat, ko se bo tebi zdelo, do takrat, pa ji povej, da boš klicala policijo, če se te še kdo dotakne, pa te nič ne briga, če je njena hiša. Uradno te ven ne more vršt, če si tam prijavljena. Lahko te samo sodno ven meče.

Vsakič, ko ti kaj očita, ji zelo zelo odločno povej, da naj takoj utihne, ker imaš svoje življenje in da se nima kaj vmešavat. Če ne bo nehala opletat, ji lahko poveš še kaj več nazaj in glej da nič lepše, kot ona tebi. Včasih se moraš sopzustiti na njihov nivo, ker drugače ne razumejo. Niso še jemali kaj bolj kulturnega.

A si začela iskat stanovanje? A si klicala kakšno frendico? A si se odkrito in pošteno pogovorila z mamo, kaj ti dela in če misli za tabo stat ali ne? Zakaj hudiča se bojiš vseh teh ljudi? Kaj so ti v žviljenju naredili, da si tako prestrašena, da te je strah lastno mater vprašati, če bo stala za tabo ali ne, če lahko prideš k njej ali ne? Kaj je s tvojim očimom? Moj oče, brat ali mož bi se vsi stepli zame, če bi mi kdo kaj naredil! VSI trije, pa četudi nimam s sorodniki ne vem kakšnih odnosov. Kaj je narobe z njimi, da te imajo vsi za smet? A je kaj narobe s tabo, da se ti to zdi OK? Kaj je s tvojim možem, da pusti svoji mami, da to dela? Moj bi prekinil vse stike z njo ali še kaj več ukrepal, če bi se tako vedla do mene! Zakaj te je strah iti stran? Zakaj ne verjameš, da zmoreš živet sama? Zakaj si prepričana, da je to življenje, ki ga zdaj živiš, zate v redu in da bo boljše? Zaklaj tassy? Zakaj???

Ni treba meni odgovorit, če nočeš, ampak sebi moraš. Sebi, če hočeš da bo kaj boljše. Mej se no malo rada. Vsaj mičkeno. Misli, da nisi smet in misli, da si zaslužiš, da se kdo potegne zate, in da te nihče ne pretepa! Ampak za to moraš kaj naredit sama. TI moraš nekaj naredit, ne druge prepričevat, naj bodo boljši in trpet in se sama sebi smilit. NAREDIT moraš nekaj za svojo srečo. MIGAT, ne pa jokat.

mammika -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 14:36:15)

Se popolnoma strinjam z Gino ....pa preden greš jo pošlji v pi...........................

Pa srečno

Trebnje -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 14:56:47)

Ja,čimprej stran od njih,tudi od dedca,ker boš našla boljšega.Pa nekam jih pošlji...
Bravo za vrtec,ker takim ljudem res ne moreš otroka v varstvo zaupat.
Srečno!

india -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 15:16:49)

Bravo za vrtec, morda bo pa to tudi kaj pomenilo, saj boš bolj neodvisna od zmaja!

Kar pa se tiče ostalega, je Gina napisala čisto prav!:miska:

Anonimen -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 15:26:07)

Punce še enkrat hvala vsem!!!
Vaše besede mi veliko pomenijo.
Hvala ker ste vsaj ve ob meni :rozica:

Marogica -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 15:31:21)

Mislim, da ti-glede na opis komunikacije tvoje tašče- ne pomaga noben razgovor več. Ne z lepa ne zgrda. Očitno je tip ženske, ki ma občutek, da če je hiša njena da si lahko dovoli pač vse. Pri hiši bo še samo več zmerjanja in kričanja. Bolje pa ne bo.
Največ, kar lahko dosežeš je, da se pogovoriš s tvojim partnerjem in mu predlagaš, da se oba odselita. Glede na njegovo reakcijo se pa začni odločat, kaj je zate in tvojo tamalo najboljše. Videla pa boš tudi, na katero stran se bo tvoj partner postavil po tem predlogu.
Zelo mi je žal za tvojo osebno situacijo, vendar jo lahko spremeniš samo ti in to čimprej. Bojim se, da se bo komu še kaj zgodilo.

JanineL -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 17:51:35)

Odseli se. Jaz tega ne bi prenašala.

AlenkaE -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 18:45:25)

Daj, postavi se zase in ji povej, da ne more tako s tabo delat! Če bi mene kam pošiljala, bi ji takoj povedala svoje!! Kako imaš pa ti pospravljeno pa je tudi naj ne zanima in ji to tudi povej.
Če ne gre z lepa, pa naj gre z grda, ampak NE PUSTI SE ****!!!

cmokec -> Spet tašča in problemi (5.7.2005 18:55:26)

Pa ne pozabit, da tašča sigurno ni vsega kriva. To da očka tepe svojo dojenčico, da ne bo razvajena, je višek od možnega. In ker tvoj daje potuho tašči, se tako obnaša. Če bi tvoj po mizi udaru in postavil meje, bi bilo lahko drugače. Pa tebe je tudi že udaru, če se prav spomnim. Al bi ti blo brez tašče tudi tako hudo? Verjetno.

Upam, da se dobro pogovoriš, pol pa direkt od bajte preč.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]