kaj kuhati na morju? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

buškica -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:05:33)

Drage moje,

ker se počasi odpravljam na morje sem si začela sestavljati jedilnik, pretežno bo zelenjavno naravnano in seveda sadno. Pa bi vas prosila za kakšne ideje.

lep dan

Muffin -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:08:23)

Testenine in riž na različne načine, razne mešane solate..

lp, Maja

Carovnica Mica -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:08:23)

testenine,solate in kaksna juhica,riz,..:zmeden2:

Anonimen -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:08:28)

A že doma jedilnik za na morje :ups:

Mi kuhamo makarone, pa krompir, pa makarone, pa krompir, pa riž, pa žar, pa ribe, pa hobotnice, pa sataraš, pa solato.....skratka, kar se spomnemo :ups:

Sara3 -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:09:24)

jaz ponavadi na dopustu kuham pašto na tisoč in en način z raznimi omakami (hitro pripravljeno), pašto v solati, riž v solati. Kakšnega piščanca samo popražim skupaj s papriko in to je to. Vsekakor nekaj lahkega in hitro pripravljenega.

Uživaj na dopustu!!!

Carovnica Mica -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:09:25)

kako se nardi SATARAS?:zmeden:

lex -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:10:28)

žar!!!!!!!!!!!!!! Se spomnim da je blo ful dobro ko je samo ati na morju kuhal - že ko smo bili mali!:)-:)-:)-:)-

Anonimen -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:11:41)

Sataraš:

prepražiš čebulo, dodaš papriko, paradižnik, baziliko, lahko origano, tenstaš, daš not še česen, tenstaš in na koncu ubiješ eno ali dve jajci. Božansko.

lahko daš na vrh še frišn peteršilj..

Carovnica Mica -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:13:18)

BO DANS ZA KOSILO:bravo::bravo::bravo:

Muffin -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:13:31)

K satarašu včasih dodam še tuno iz konzerve.

Baldi -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:16:09)

Točn tko, kot je napisala al bina. Pravi dolenjski recept:). Paradižnik pa naj bo "volovsko srce", al kako se že reče:zmeden2: Se mi je kr zaluštal:)

jaz99 -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:17:30)

Tuna z rižem v solati(glej pod recepti) je zelo nasitna un osvežilna

Makaroni z ragu omako( samo pogreješ)

Testenine z morskimi sadeži

Pečen krompir in kaki zreski
Sevede povsod zraven solata(če ti paše)
Makaronova solata z hrenovkami

Anonimen -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:20:13)

Coprnica, samo ne vem, če bo tvoj :love:vesel...moj ni :ups:

Carovnica Mica -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:22:05)

Bo pa lacn...glavn da so otroci siti-sej bo jedu+jamrav+jedu+jamrav..take mamo:)-

Baldi -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:37:43)

C.Mica, pol mu pa zraven ponudi še ta nov "ublicah krompir", če pa še s tem ne bo zadovoljen, še eno konzervo tune (po možnosti calvo, če že more bit tuna) :zmeden2:
Kaj bo jamrov, nej bo vesel, da ma kej pred sabo. Nej pa sam skuha:)

buškica -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 12:46:00)

hvala, bom upoštevala vaše ideje

Mina1 -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 13:22:01)

:)-, se podpišem pod Muffin;)

En dan testenine, drugi rižotka, tretji greš ven na mešano meso na žaru, četrti pizza in potem jovo na novo:)-.

Čimmanj kompliciraj, mi v kempu tako prakticiramo, da bom pa tam kuhala kot zmešana, pa seveda odpade.

pa-pa Mina1

Anonimen -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 13:37:42)

Bom še jest mal prstavla moj pisker:
Za kosilo ponavadi:
-pašta s tuno (skuhaš testenine in butneš riomare not)
-pašta s paradižnikovo omako Prepražiš čebulo pa flop not paradajz in začimbe v 10 min narejeno
-pašta s paradajzi, bučkami, papriko in malncani. Prepražiš čebulo not zmačeš na kocke narezano zelenjavo, začiniš.
- riž na enak način kot prej omenjeno
-hobotnico skuhaš olupiš krompir in ga narežeš na kocke 8manjše, ker je prej narejeno) daš krompir v pečico in pustiš da se peče pol razrežeš hobotnico in daš na krompir + začiniš
- kupiš kozice ali škampe, jih daš v lonec, začiniš, daš mal vina not in kuhaš na majhnem ognju
- žar tako in drugače: meso ribe zelenjava
- malancane narezane na kolobarje, posuješ z začimbami in daš nanje koščke sira, vse skupi pa na žar

Večerja:
-žar
- kake otmene solate: kumare, paprika, paradajz...+ pašta kakršnakoli razen špageti + sir + olive + acceto balsamico + začimbe...
- variacije na temo solate zelenjava taka in drugačna v takšni in drugačni obliki + pašta + riomare + še kaj kar se valja po hladilniku

Zadnji dan:
Skuhaš lonec pašte
oamaka: pobereš vse kar je ostalo v hladilniku in zmečeš v lonec in skuhaš - to je omaka. Praktično, ker ni treba metati hrane stran.

Vse zgoraj našteto razen hobotnice je pripavljeno v manj kot 15 minutah. No razen če se pašta kuha dlje.

malika -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 13:39:32)

testenine s omako iz konzerve; pohana zelenjava(bučke, melancani); žar ribice; žar mesek; žar čevapi; perutničke; zelenjavni riž; pa ogromne količine solate in pakl juho

Anonimen -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 14:40:32)

Mi v glavnem makarone in polivko, pa kakšen riž in na koščke piščanec v kakšni curry omaki ali sladko-kisli (kupljeni), enkrat sem doma čufte naredila in jih dala zmrznit za s seboj. V glavem pa žar, da vsem že iz ušes ven leze na koncu.
Ampak pri nas brez mesa ne gre skozi. Nikoli. Včeraj je za večerjo moj pojedel kakšnih 6 perutnic in še enkrat toliko zelo mesnatih, debelih reber. Prejšnji dan sva pa v gostilni naročila ploščo, mesno za 2 osebi, je pa pojedel kakšne 4 ogroooomne zrezke. Res mo mesojedci pri nas, da se reče. Tamali tudi.
Aja, pa če se mi ljubi, prednp gremo napoham mesa za s seboj, da ga imamo za prva dva dni. Včasih sem šla pa kar v žeri-seri ponj.
A katera Kranjčanka ve, če se zdaj pri Pečjaku tudi da to dobiti že spečeno? Da, a ne? Se mi zdi, da sem tam tudi že nabavljala za na morje.

.ču -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 15:08:19)

Men pa k sreči ne bo treba kuhat in mislt na to kaj v piskr vržt,ampak bom uživalaaaaaaaaaaa9nebesa:morje:

Drgač pa čim mn komplicirat:)

Lep dopust:morje:

Baldi -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 15:18:05)

Že že Pikaču, ampak ni ga čez sataraš:)-
Lep dopust tudi z moje strani:morje:

india -> kaj kuhati na morju? (5.7.2005 15:28:24)

Halooooo, a je res kdo na tem svetu, ki mu sataraš ni zakon???

Ste mi dali idejo / HVALA ALBINA / kaj bomo danes večerjali! Bom pa dodala še malo bučk, so ravno z vrta prišle;)

Stran: [1]