Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Korina1 -> Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 10:32:24)

Če je kdo tu ki se dobro spozna na glodalce-male hišne ljubljenčke naj se mi prosim javi na ZS

zmajaz -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 10:33:40)

Kaj te pa zanima? Jaz sem včasih imela hrčke, potem pa še puščavske skakače.

ledenaa -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 10:42:06)

Daj javno napiši

mala maja -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 10:51:42)

mi imamo zajčka, če ti kaj pomaga

Korina1 -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 11:13:42)

Do sedaj smo imeli psa in mačka. trenutno nimamo ne enega ne drugega in bi zelo rada imela hišnega zajčka ali činčilo ali kaj podobnega. Pa me malo nasplošno zanima o teh živalicah.

malajka84 -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 11:53:13)

če te zanima kaj o činčilah kr poej..bl direkt, da vem kaj bi rada vedla..jih imamo doma že par let parček, smo meli tud mladičke,..no če te kaj zanima, kr povej:)da ne bom na dolgo in široko tule....

mala maja -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 11:55:20)

jaz bi se odločila za činčilo.

Kot sem napisala imamo zajčka. Z njim ni kaj veliko dela, razen čiščenje kletke 1 x tedensko in sem pa tja česanje. Tudi par dni (do 3 dni) je lahko sama, samo poskrbeti morate da ima dovolj vode in hrane. Naša je ni pojedla tudi ko smo prišli po treh dneh domov. Je pa tako da če te moti vonj ni prijeten. Tudi igra se ne zelo rada, se pa rada crklja [sm=smiley1.gif].
Mi smo že dobili navajeno da ni lulala in puščala kakcev povsod, tudi če je bila odprta gre na potebo v svojo kletko.
Kletko ji pa pripravimo tako, da ji dam pod seno približno 1 cm debelo plast peska za mačje stranišče. prepreči smrad in vpija vodo, tako da ostane seno suho. Pa pazit moraš da ne daješ preveč sveže zelenjave. Kakšen korenček ali listek soate, ki pa ne sme bit moker. No mi odkar smo se preselili imamo zajčka zunaj v zajčniku ampak mu ni hudega.
Aja pa še to, enkrat do dvakrat letno ga je potrebno peljat k veterinarju da postriže nohtke.

kolega pa imam činčilo. Zelo lušna igriva stvarca. Ni tako zahtevna kot zajček (predvsem je manj dela s čiščenjem), pa tudi vonjav ni. Kletka je manjša in seveda je tudi lažji transport, če jo vzamete seboj. Jesta pa približno enako hrano, ki jo kupiš v trgovini za male živali ali hipermarketu. Suhe brikete.

Drugače pa so zelo lupšne stvarce tudi skakači.

Korina1 -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 12:33:42)

Bostina in mala maja bi kar o činčilah rada zvedela kaj več. Se rade tudi crkljajo?

mala maja -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 12:39:38)

ta ki jo jaz poznam je ko mucka. Res se rada crklja, komaj čaka da jo bo kdo pobožal ali pa malo vzel v naročje. Ma mi se vedno vsi zapodimo v njo ko pridemo na obisk. Res je luštna, pa mehka puhasta...

Korina1 -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 12:42:15)

Maja hvala ti in vsem ostalim. Vsakršen nasvet je dobrodošel. Res pogrešam mucka, bolj kot sem si mislila ampak sem se odločila da mačka ne bom več imela ker gre in ga potem ni domov. Pa tudi malo spremembe pride prav. bi pa rada živalco ki jo lahko primeš v roke in malo pocrkljaš.[sm=smiley1.gif]

malajka84 -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 13:05:16)

pr nas je tko d aje samička čist razvajena...tk da odvisno kako jo navadiš od malega. mi ju imamo v kletki, ko ju damo ven s epa samička sploh ne loči od koga od nas, ker ji paše crklanje in je prava razvajenka:) tudi samček ma rad čohanje.

je pa res malo dela z njima, pomembno je, d aimata hrano, vodo, ..čez dan veliko dremata, no ko s eju d aiz kletke imata svoje trenutke divjanja in crklanja:)

Na začetku smo imeli samo malo problemov z njima ker sta grizla robove omar,..pa smo jih s čohanje potem nekako odvrnili od tega.

Tak da, kakor jih na začetku navadiš, takpšni bodo. JSt ti priporočam činčile. Tk da..kr v akcijo:)

Ja to je pa tud res, da je to tak zlo puhasto bitje pa mehkol....bi ga skos mečkal;)

Korina1 -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 13:17:45)

Se pravi da je to zame, ste me navdušile. Ja v akcijo bo treba. Pozabila sem pa vprašati koliko stanejo činčile in kaj je bolje imeti samčka ali samičko ali je vseeno?

zmajaz -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 13:23:06)

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
Drugače pa so zelo lupšne stvarce tudi skakači.

So ja - samo ko ne bi čez dan spali ponoči pa razgrajali. [sm=smiley36.gif]
Madonca ste še mene skor navdušle za činčilo. [sm=smiley1.gif]

Stran: [1]