mala maja -> RE: Rabim pomoč- nekoga ki se spozna na glodalce (19.2.2010 11:55:20)
|
jaz bi se odločila za činčilo. Kot sem napisala imamo zajčka. Z njim ni kaj veliko dela, razen čiščenje kletke 1 x tedensko in sem pa tja česanje. Tudi par dni (do 3 dni) je lahko sama, samo poskrbeti morate da ima dovolj vode in hrane. Naša je ni pojedla tudi ko smo prišli po treh dneh domov. Je pa tako da če te moti vonj ni prijeten. Tudi igra se ne zelo rada, se pa rada crklja [sm=smiley1.gif]. Mi smo že dobili navajeno da ni lulala in puščala kakcev povsod, tudi če je bila odprta gre na potebo v svojo kletko. Kletko ji pa pripravimo tako, da ji dam pod seno približno 1 cm debelo plast peska za mačje stranišče. prepreči smrad in vpija vodo, tako da ostane seno suho. Pa pazit moraš da ne daješ preveč sveže zelenjave. Kakšen korenček ali listek soate, ki pa ne sme bit moker. No mi odkar smo se preselili imamo zajčka zunaj v zajčniku ampak mu ni hudega. Aja pa še to, enkrat do dvakrat letno ga je potrebno peljat k veterinarju da postriže nohtke. kolega pa imam činčilo. Zelo lušna igriva stvarca. Ni tako zahtevna kot zajček (predvsem je manj dela s čiščenjem), pa tudi vonjav ni. Kletka je manjša in seveda je tudi lažji transport, če jo vzamete seboj. Jesta pa približno enako hrano, ki jo kupiš v trgovini za male živali ali hipermarketu. Suhe brikete. Drugače pa so zelo lupšne stvarce tudi skakači.
|
|
|
|