PROBLEM Z ZELENJAVO (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

blaži -> PROBLEM Z ZELENJAVO (5.7.2005 11:15:27)

Pozdravljene vse svetovalke in čvekačice. Mi imamo en velik problem pri hrani. Moja pikica je stara 5 mesecev. Zelo rada je mlekeca,na sadje je nora. Kozagleda mešalnik ali stekleničko fruteka se kar začne trosit in tako dret, da je kar smešno kot da bi bila zastradana. Ko pa je na vrsti zelenjava pa kar začne bruhat ko ji dam samo malo v usta. Dala sem ji do sedaj (kuhano seveda):cvetačo,korenček,grahec,krompirček tudi zmešala med sabo pa je bila vedno katastrofa. To že poskušama 3 tedne pa nikakor noče sprejeti, sadje pa kar od prvega dneva in to konkretne porcije, tudi mlečne kaše ji kar grejo. KAJ NAJ NAREDIM, DA MI BO OTROK JEDEL TUDI ZELENJAVO???? Vsi nasveti in predlogi so zelo dobrodošli.

Pa lep deževni dan B. :duda:

Lauri mauri -> PROBLEM Z ZELENJAVO (5.7.2005 11:21:29)

Pomešaš lahko korenček z jabučkom ali pa ji skuhaj juhico (telečja kost z zelenjavo in pikico soli). Drugače pa mislim da sčasoma se bo privadila na okus in je ni treba siliti. Lahko pa bi k zelenjavi primešala tudi žitno kašico, ki se meša z vodo.

Moja :duda: je stara 5,5 in poje kakšno juhico, kakšno domačo kašico (bodisi sadno ali zelenjavno) pa poje samo 2, 3 žličke. Mogoče malo več, če je banana vmes. V glavnem se dojiva, zato se mi ne mudi.

lp:rozica:

blaži -> PROBLEM Z ZELENJAVO (5.7.2005 11:27:28)

Juhico bom probala, jabolko z korenčkom pa nas je kar zaprlo in ji korenčka več ne probavam dat za enkrat. Dojit se pa ne morema že od začetka žal.:((

darjatimci -> PROBLEM Z ZELENJAVO (5.7.2005 11:36:24)

Tudi jaz priporočam sadno-zelenjavno varianto,čeprav se ti še ne mudi lahko se še premisli čez kak mesec in bo vse ok.

Jančika_ -> PROBLEM Z ZELENJAVO (5.7.2005 11:37:49)

Pri petih mesecih je še prezgodaj za obup:). Potrpežljivo, pa bo. Daj ji čas. Kriza bo šele, če pri kakem letu še vedno ne bo hotela zelenjave.

Anonimen -> PROBLEM Z ZELENJAVO (5.7.2005 11:37:53)

probej zelenjavao s sadjem mešat. recimo bučke z banano ali jabolkom, pire krompir + čežana (jabolčna, hruškina, lahko z rozinami, suhimi slivami)..

lp, lara

Carmen -> PROBLEM Z ZELENJAVO (5.7.2005 12:03:43)

ne se sekirat. Moja tudi ne je ničesar od zelenjave niti krompirja (6 mesecev in pol), pa ne silim, sem kar prenehala s tem za nekaj časa. Bo že, enkrat :)

blaži -> PROBLEM Z ZELENJAVO (5.7.2005 14:10:35)

Bom res probala delat sadno zelenjavne pa bom vidla pol odziv. Če še kjub temu nebo hotela bom pa malo počakala z zelenjavo.

Hvala vsem :sloncek:

leah -> PROBLEM Z ZELENJAVO (5.7.2005 15:42:10)

tudi moja do predkratkim ni marala jset zelenjavnega pireja(grah,brokoli,korenje....).Pa sem ji zamešla zraven malo kisle ali pa sladke smetane,pa je pojedla vse.Stara je pa 6 mesecev.Skratka,probaj,enkrat bo že pojedla.

Stran: [1]