zmajaz -> RE: Kdaj drugi otrok? (23.2.2010 22:13:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ribi Bibi Nekateri pravijo, da je za otrokov psihični razvoj bolje, če je vsaj 3 leta edinec. Meni je tudi to malo čudna filozofija. [sm=smiley1.gif] Pri treh letih je ta prvi že tako lepo navajen, da se cel svet vrti okoli njega, da je potem zanj kvečjemu šok, ko se naenkrat več ne, ker mu del pozornosti ukrade sorojenec. Seveda je pa to spet odvisno od vsakega posameznega otroka - še zdaleč niso vsi isti. No mi imamo 16 mesecev razlike in ni mi žal - če bi se še 1x odločala, bi definitivno naredila isto, ker se ta večja še ni toliko navadila biti edinka, da bi bil prihod bratca zanjo šok, ko se začnejo že malo bolj zavedati cele situacije, pa so že tako ali tako navajeni, da niso sami. [sm=smiley36.gif] Naša dva se imata grozno rada - ta večja obožuje bratca, če zajoka, ga takoj hiti tolažiti, božati ... Ta mali pa itak običajno obožujejo starejšega bratca/sestrico. Mi nismo imeli prav nobenih težav, nobenega ljubosumja ... Tudi v vrtec nisem dala ta starejše, ampak je bila ves čas doma, pa sem brez problema shajala z obema, ker je ta večja tako potrpežljiva, samostojna, neproblematična ... Meni je pravi užitek gledati, kako se imata rada, in ker je majhna razlika med njima, bosta po mojem vedno bolj povezana - lažje se bosta skupaj igrala, ker ne bo take razike v interesih, ki jih prinese večja starostna razlika itd. Meni osebno se zdi idealna razlika DO 2 leti - ampak to je samo moje mnenje - mnogi pa mislijo drugače. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|