zakaj ne inhalator (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

leo**tia -> zakaj ne inhalator (18.2.2010 17:23:13)

ko smo bili v bolnici sem vprašal 3zdravnike če bi bilo dobro da kupimo kak inhalator glede na to da smo imeli kao bronhitis,mala je imela 3postavljene diagnoze-BRONHITIS ne vem kakšni,dobila j berudoal pumpico,ATIPIČNO PLJUĆNICO in LARINGITIS nobeno ni 100 % potrjeno.in so mi strogo odsvetovali inhalator,nbaje zato ker za nekaj časa lahko zaviraš bronhitise in ni dobro za dihalne poti,mi je rekla naj pustim naj otrok živi brez inhalacij in tudi sesalca za nos-aspirator[sm=smiley13.gif]danes smo bili pri zdravnici vse vredu,pa tud ona pravi da mora vse iti po naravni poti tudi čiščenje noska,kašelj,samo fiziološko naj spuščam..eni pa full hvalijo inhalatorje,no nam je to zdaj prvič bilo da smo pristali na kisiku,in baje se lahko ponovi,to je nek virus,pa sem še vprašala kako lahko lih tega enakega dobi da se lahko to ponovi,odgovora ni imela,zdaj pa ne vem kaj naj pričakujem če sploh ne vem kaj je mala prebolela,v 2dni je bila zdrava.po moje se pljučnica ne preboli tako hitro,ali pač?????pa še eno vprašanje-KAKO NAJ SPRAVIM SLUZ iz grla???

x_srečka_x -> RE: zakaj ne inhalator (18.2.2010 20:31:40)

Midva sva bila na pediatrični tudi na kisiku, pa so nam dali, ko smo odšli domov sami recept za inhalator. Prav tako so poudarili da naj mu res redno pucava nos, prav tako s tistim nastavkom za sesalec. Tako da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], kot da vsakemu drugače povejo. No mi imamo sum na astmo, in jemo zraven še praške Singulair. Je pa res, da skoraj ne mine teden da ne bi bili na ventolinu.

Najaa -> RE: zakaj ne inhalator (18.2.2010 20:45:30)

Za inhalator ne vem, slišala pa sem, da je super.
Sesalca za nos pa ne dam, je super zadeva. In vsak P, ki sem ga vprašala, ga je priporočal. Razen ene zdravnice, da naj ne bi novorojenčku čistili nos z njim.

madela -> RE: zakaj ne inhalator (18.2.2010 21:45:23)

Čudno [sm=zmeden.gif] Jaz sem hud asmatik,imela večne težave z težkih dihanjem...dokler nisem v hudo resnem stanju pristala v bolnišnici. Ob odhodu iz bolnišnice sem dobila recept za inhalator in od takrat imam mir.(cca.3 leta nazaj) Kakor hitro se mi začne nabirat sluz v dihalih si dam fiziološko v inhalator in inhaliram.
Iz svojih izkušenj ti povem,da ne boš popolnoma nič zgrešila,če ga kupiš. Sicer pa kolikor jaz vem,ga zelo priporočajo asmatikom in takim z večkratnimi prebolelimi infekti dihal.

madela -> RE: zakaj ne inhalator (18.2.2010 21:48:20)

Aja,uporabljam pa ga tudi pri svojih otrocih in sem zelo zadovoljna. Tasrednji ima tudi sum na astmo in njegova pediatrinja se je zelo strinjala z inhalatorjem. Še berodual kapljice za inhalator mu je predpisala,da mu dam v inhalator,ko je ptrebno [sm=bravo.gif]

kristinaj -> RE: zakaj ne inhalator (19.2.2010 9:09:38)

za inhalator ne bi znala svetovati. ko smo bile s taveliko v bolnici je bila na sosednji postelji punčka s pljučnico in ker je težko dihala so ji pred spanjem dali inhalacije fiziološke..

za sluz, če je to katar, sem našemu dajala 2x dnevno bronhopulmin svečke, jih dobiš v lekarni in se mu je količina katarja vidno zmanjšala..

leo**tia -> RE: zakaj ne inhalator (19.2.2010 13:24:55)

nisem mislila inhalator-pumpico,mi smo jo tud dobili berudoal,ampak sem mislila inhalator tisti na elektriko za 90 evrov..sem slišala da ene full hvalijo.no mi še samo 3dni moramo jemat berudoal,sam če se ponovi slučajno,bi bolje bil tisti inhalator,ali mogoče ne[sm=smiley1.gif]

sanelaa -> RE: zakaj ne inhalator (19.2.2010 14:54:45)

Hm, mi tudi imamo inhalator, električni in takoj ko mali začne malce bolj kašljat, damo v masko fiziološko in inhaliramo. Nam je super, Lukcu pa tudi pomaga.

ZmajTolovaj -> RE: zakaj ne inhalator (19.2.2010 20:29:58)

IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

Hm, mi tudi imamo inhalator, električni in takoj ko mali začne malce bolj kašljat, damo v masko fiziološko in inhaliramo. Nam je super, Lukcu pa tudi pomaga.

Mi tudi, brez njega sploh ne vem, kako bi shajali, pa tudi P nam je svetovala čim več inhalacij.

koala -> RE: zakaj ne inhalator (20.2.2010 9:25:30)

Jaz prvič slišim da bi odsvetovali inhalator. Moj je imel pri treh mesecih brohitis in sem ga kupila, tako da ko začne samo malo "čudno" dihat delava inhalacije z fiziološko, se strinja tudi njegova pediatrinja. Prav takoje rekla njegova lečeča zdravnica ko sva bila v bolnici (sicer zaradi druge diagnoze) da je inhalator zakon, pa fizioterapevtka ki je inhalirala fantka na sosednji postelji tudi.
Glede sesanja nosu, so pa meni svetovali na ORL (sicer zaradi ponavljajočih vnetij ušes) da naj storim vse da bo nosek čist. Če je potrebno sesanje tudi to.

Šoni -> RE: zakaj ne inhalator (20.2.2010 9:53:23)

Ni dobro za dihalne poti??? [sm=zmeden.gif] Če otroku pomagaš zredčiti sluz z fiziološko, da lažje diha, halo?? Jih ne razumem, kako pa lahko škodiš?? Pri nas je mali kašljal vsako jesen, skoraj do poletja. V času, ko je bila v zraku velika vlažnost.. alergija na glivice, plesni.. Kupila sem kompresijski inhalator in pred spanjem smo inhalirali. Spali smo celo noč, prej da ne omenjam, smo se zbujali, bruhali (zaradi sluzi, ki ga je dražila) zaradi močnega kašlja.. Pri nas se je obrestovalo [sm=bravo.gif] Tudi sama ga uporabljam, kadar sem prehlajena in sicer nastavek za nos. Je pa res, da pri otrocih uporabljamo samo fiziološko + zdravilko, ki ga predpiše zdravnik, ne sme pa se uporabljati eteričnih olj.

LP, Šoni

madela -> RE: zakaj ne inhalator (20.2.2010 12:47:43)

IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia

nisem mislila inhalator-pumpico,mi smo jo tud dobili berudoal,ampak sem mislila inhalator tisti na elektriko za 90 evrov..sem slišala da ene full hvalijo.no mi še samo 3dni moramo jemat berudoal,sam če se ponovi slučajno,bi bolje bil tisti inhalator,ali mogoče ne[sm=smiley1.gif]

Kolikor vidim ti vse pišemo o tem elektrinem inhalatorju [sm=zmeden.gif]
Jaz sem samo dopisla,da vanj dajem poleg fiziološke raztopine tudi berodual,če je potrebno.
Sam to ti mora predpisat zdravnik,namesto pumpice-kapljice!

Zofy -> RE: zakaj ne inhalator (20.2.2010 17:34:25)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

Mi tudi, brez njega sploh ne vem, kako bi shajali, pa tudi P nam je svetovala čim več inhalacij.

Mi smo tudi kupiliultrazvočnega in ful pomaga. Se znebimo kašlja in smrkanja v oparih dneh, sicer se zna tudi 3 tedne vlečt. Napa P se strinja, brala sem same pozitivne strani in meni to zgleda čudežna zadevca, ker res ful pomaga.

Stran: [1]