d.o.o. in s.p. (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

barbaw -> d.o.o. in s.p. (5.7.2005 10:21:23)

Ali lahko, če si solastnik d.o.o.-ja in si zaposlen v njem odpreš s.p.(vsaj popoldanskega)? :zmeden2: A kdo ve kaj vse potrebuješ za odprtje sp.-ja, saj so moji podatki zastareli (5 let)? Hvala za pomoč!!! :)

Pa uživajte kljub dežnim kapljicam, :metulj:

ElaM -> d.o.o. in s.p. (5.7.2005 10:30:14)

Ojla, najbolje, da se obrneš na obrtno zbornico, tam ti bojo točno znali povedat.
Mislim, da je najprej treba na OZ prinesti klasifikacijo dejavnosti, katere bi registrirala, potem ti tam pripravijo dokumentacijo s katero greš na davčno. Pa prej moraš še podpis overit. Nekako tako, po spominu.
LP!:)

ninca -> d.o.o. in s.p. (5.7.2005 10:35:27)

lahko odpreš POPOLDANSKI s.p., tko prav moja mutti :bravo:
za ostalo kar rabiš pa newem...

anajmad -> d.o.o. in s.p. (5.7.2005 10:47:31)

Lahko.Pokliči na OZ in ti bodo povedali ves postopek.
en lp:morje:D.

piščanc -> d.o.o. in s.p. (5.7.2005 11:34:52)

za odprtje s.p. potrebuješ papirje, ki jih dobiš v knjigarni, mislim da so vsi točni podatki na netu /gospodarska zbornica/, to neseš na davčno, plačaš malo manj kot 10.000, overoviš še podpis in narediš štempelj

en dopoldan in si (no odvisno od davčne), tako približno

muki1 -> d.o.o. in s.p. (5.7.2005 12:23:28)

http://www.racunovodja.com/mdokumenti/pogodbaodelu.asp
Vprašaj tu,ti bodovsepovedali,so pravi geniji

rija -> d.o.o. in s.p. (5.7.2005 12:27:32)

Seveda lahko odpreš s.p. Pravi pa se mu postranski, plačuješ neko minimalno zavarovanje in davek iz dejavnosti. Kaj potrebuješ? Izobrazbo, priglasitev dejavnosti odvisno kaj boš delala na s.p. Samo ni mi jasno zakaj s.p. ko pa se bolj ali manj vsi odpravljamo na d.o.o. ? Verjemi, da smo sp vedno najbolj nepriviligirane živalce, ki jih vedno najbolj zmolzejo...

barbaw -> d.o.o. in s.p. (5.7.2005 12:44:19)

Sprašujem za nekoga drugega, ki že ima d.o.o., ampak ima s partnerjem težave in bi poleg tega imela še s.p., da bi lahko zraven delala še na svojo roko, pa dva d.o.o.-ja imeti ni kar tako, saj ni denarja za ustanovitveni kapital.

tinatona -> d.o.o. in s.p. (5.7.2005 14:10:08)

Kaj pa d.n.o. - isto kot d.o.o. pa še ustanovitvenega kapitala ne rabiš met.

LP

barbaw -> d.o.o. in s.p. (5.7.2005 15:18:49)

Problem je samo v tem, da bi v obeh podjetjih delala ena oseba, pa ne vem, če je to možno. Za direktorje, ..., vladni uslužbenci (pri skledi) in ostali, ki jih zraven vlečejo, vem, da lahko delajo več stvari, za nas navadne smrtnike pa to ponavadi ne velja.

tinatona -> d.o.o. in s.p. (6.7.2005 11:49:47)

Pri d.n.o. lahko delaš več stvari hkrati. Preverjeno, ker sem se jaz neki pogovarjala s fotrom da bi ga skupi odprla. on bi se ukvarju s keramičarstvom (tko kot zdej v s.p.) jaz pa zdr. storitvami...

barbaw -> d.o.o. in s.p. (6.7.2005 15:46:00)

Pri d.o.o. si lahko registriraš več dejavnosti, pa še boljše je glede odgovornosti (saj ne da bi slabo poslovali), pač kapital rabiš. Za kaj več pa se ne spomnim.

Stran: [1]