mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Jaz še vedno mislim isto, kot sem mislila leta 2005, da če stanuješ in the midle of nowhere, ko se dnevno srečuješ z zajci, srnami, lisicami in ježi prej ko pa z ljudmi, da ni treba pobirat kakcov. Če psa pelješ v urbano okolje, pa se potrudiš in pobereš. Ker tam je že vse tolk zastrupljeno, da bi od organskih reči, ki gnijejo lahko dokončno izumrli (prispodoba, da me ne bo kdo od dobesednežev za besede vlekel). Načeloma mi pa ni čist nobene primerjave, kolk škode kdo naredi okolju: en ki vrne naravi kar je naravnega izvora al en ki vrže v gozd plastenko al pa čigumi, al pa že samo če poškropi s strupom svoj paradižnik v loncu na blakonu.... Skratka, ljudje se zapletamo v vidne reči, ki sicer res zgledajo nagravžne, se strinjam, recimo kakce sredi ljubljane, medtem ko se za resne probleme okolja v bistvu niti malo ne zmenimo. Dvoličnost se mi to zdi, totalna. Pa še enkrat, da ne bo kdo pozabil, če bi psa spet kdaj peljala iz idilike v mesto, bi pobirala za njim....čist enako, kot se vedem do okolja prijazno na vseh ostalih nivojih, ki se mi zdijo neprimerljivo bolj potrebni ukrepanja. Saj tu ti dam prav, ampak je pa problem, ko pelješ tamalega ven in je po 5 minutah cel "dišeč" po sicer čist organski in naravni snovi. In to čistit je super zabava. In ko začenjajo tamali šele hodit in so na riti ter vseh štirih več kot na nogah je tudi zabava. Psi se sprehajajo po travnikih, tamali pa se s prvimi koraki ubadajo na asfaltu, namesto da bi imeli na voljo mehko trave. Pa imam kužke rada, tudi sama sem ga imela, pa moja mama ga ima, ampak za čistočo je pa vseeno treba poskrbet. Madona, pa saj za sabo tudi počistim, ne pustim dreka v školjki, da počaka na naslednjega obiskovalca veceja. lp
|